Σάββατο, Απριλίου 6

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια περιμένουμε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο,
Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 21 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.