Κυριακή, Απριλίου 7

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε ελληνική εταιρεία για μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον και μιας ελληνικής και μίας λιβερικής εταιρείας. Αιτία, ένα πλοίο που φέρεται να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

«Η σημερινή δράση αναδεικνύει τη διασωστική γραμμή, που παρέχει η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο, με στόχο δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα, της οικονομίας της Βενεζουέλας, παραδίδοντας πετρέλαιο στην Κούβα με το πλοίο «Δέσποινα Ανδριάννα»», ανέφερε, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στο πετρελαιοφόρο μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Ballito Bay Shipping Incorporated, με έδρα τη Μονροβία της Λιβερίας, και τον φορέα εκμετάλλευσής του, την εταιρεία ProPer In Management Incorporated, με έδρα το λιμάνι του Πειραιά, στην Αθήνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις, αφού η «»Δέσποινα Ανδριάννα» παρέδωσε αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2019», σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή