Γ. Κουμουτσάκος: Απαράδεκτο να ταυτίζουν την πατριωτική στάση με την ακροδεξιά
Στις κατηγορίες της κυβέρνησης για ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ. εξαιτίας της στάσης της στη Συμφωνία των Πρεσπών απαντά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει να συνδέει ή ακόμη χειρότερα να ταυτίζει την πατριωτική στάση με την ακροδεξιά» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, κατηγορώντας τους κυβερνώντες πως «για πρόσκαιρες μικροπολιτικές επιδιώξεις
προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στη δημοκρατία και στο πολιτικό σύστημα συνολικά».
Όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση «ρίχνει νερό στον μύλο εκείνων που αναδύονται μέσα από το βάλτο των πιο σκοτεινών στιγμών της ευρωπαϊκής ιστορίας».
Ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει την εκτίμηση ότι «οι πολίτες θα δείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο της εξόδου, την απαξίωση που ταιριάζει στην κοροϊδία, στην υπερφορολόγηση, στην κομματικοποίηση, στην πλήρη αποδιοργάνωση του κράτους, στους αργυρώνυτους 'κολλητούς' και βεβαίως στην επιζήμια στάση του στο Μακεδονικό».
Σε ερώτηση για το εάν η Ν.Δ. έχει υποτιμήσει τα θετικά οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι «τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τα οικονομικά». «Αν τα έχει βάλει η κυβέρνηση, τότε έχει πέσει σε ιστορική αυταπάτη», σημειώνει.
Προσθέτει ακόμη πως «οι οικονομικές σχέσεις με τη γειτονική χώρα έχουν αναπτυχθεί επί δεκαετίες χωρίς να έχουν προηγηθεί ή απαιτηθεί εθνικές υποχωρήσεις» και διαβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να περιορίσει τις συνέπειές της..naftemporiki.gr