Τετάρτη, Απριλίου 10

Πρωτοφανής δήλωση Βρετανού υπουργού για τον Μακρόν: «Αυτός κοιμάται ακόμα με τη γιαγιά του;»

macron-brigit-630x400
Ένα κακόγουστο αστείο με επίκεντρο τη διαφορά ηλικίας του 41χρονου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με την 66χρονη σύζυγό του, Μπριζίτ, έκανε ο Βρετανός υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, την περασμένη Τρίτη μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο υποστήριξε την απόφαση της Τερέζα Μέι να προσπαθήσει να συνάψει συμφωνία με τον ηγέτη των Εργατικών
Τζέρεμι Κόρμπιν για το Brexit, ο 57χρονος Λίαμ Φοξ εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου είπε μέσα σε αίθουσα αναμονής για τον Γάλλο πρόεδρο:
«Αυτός κοιμάται ακόμα με τη γιαγιά του;».
Η σκληρή στάση Μακρόν έναντι της Βρετανίας για το Brexit
Προφανώς, ο Βρετανός υπουργός ήταν εκνευρισμένος με τον Εμανουέλ Μακρόν επειδή νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο είχε συζητηθεί η σκληρή στάση του Γάλλου προέδρου έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ο Μακρόν έχει ασκήσει πιέσεις στην Βρετανίδα πρωθυπουργό να επιδιώξει συμφωνία με τον Κόρμπιν υποστηρίζοντας πως ο ίδιος θα μπλοκάρει μια νέα καθυστέρηση του Brexit, αν η Τερέζα Μέι δεν παρουσιάσει ένα «ξεκάθαρο» και «αξιόπιστο» σχέδιο για την αποχώρηση της χώρας της από την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ποιος είναι ο Λίαμ Φοξ και γιατί παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας το 2011
Κυβερνητική πηγή στη Βρετανία ανέφερε πως:
«Το σχόλιο του Λίαμ έγινε αποδεκτό με ελαφρώς αμήχανα μισοχάχανα» ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργού υποστήριξε πως:
«Ο δόκτορ Φοξ δεν το είπε αυτό. Είναι ψέμα και προσβλητικό».
Ο Λίαμ Φοξ, γιατρός στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη Σκοτία, είναι παντρεμένος επί 13 χρόνια με την 50χρονη Τζέσμε.
Αφοσιωμένος ευρωσκεπτικιστής και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, ο Φοξ το 2010 διορίστηκε υπουργός Άμυνας επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον αλλά το 2011 αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του, όταν η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε πως επέτρεπε στον στενό του φίλο και κουμπάρο του, Άνταμ Ουέριτι, να παρουσιάζεται ως σύμβουλός του και να είναι παρών σε συναντήσεις του Φοξ με διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Η πρώτη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ
Από την ημέρα που ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων και η σύζυγός του έγινε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τα δημοσιεύματα στον γαλλικό και τον διεθνή Τύπο για την διαφορά ηλικίας του ζευγαριού έγιναν συχνό φαινόμενο.
Η Μπριζίτ Τρονιέ, σύμφωνα με το επίθετο του πρώτου συζύγου της, ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, όταν στο λύκειο της Αμιένης, όπου εκείνη δίδασκε Γαλλικά και Λατινικά, συνάντησε τον 15χρονο τότε μαθητή, Εμανουέλ Μακρόν, συμμαθητή της πρωτότοκης κόρης της, Λοράνς.
Έκτοτε, παρά τις αντιδράσεις των γονιών του Μακρόν, το ζευγάρι συνέχισε να είναι μαζί και τον Οκτώβριο του 2007, αφού πρώτα η Μπριζίτ πήρε διαζύγιο από τον πρώτο της σύζυγο το 2006, ο Γάλλος πρόεδρος και η σύντροφός του ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο δημαρχείο της παραλιακής πόλης Τουκέ, όπου η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας διαθέτει εξοχική κατοικία.makeleio.gr