Αφού πρόδωσαν την Πατρίδα τώρα θα αλλάξουν όνομα για να μην αφήσουν το όνομα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Βόμβα» Γιώργου Τσίπρα: «Δεν αποκλείω νέο κόμμα – Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει»

Την πιθανότητα να δημιουργηθεί νέο κόμμα επεσήμανε ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Γιώργος Τσίπρας, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα πως «πρέπει να αλλάξει».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 247 ο κ. Γιώργος Τσίπρας αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν», ενώ στη ερώτηση για το εάν υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί και άλλο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση που δίνει στο ερώτημα εάν το όνομα Τσίπρας αποτελεί για τον ίδιο “προσόν” ή “βαρίδι”: “Θα προτιμούσα να έχει ένα άλλο όνομα ο εξάδελφος” υπογραμμίζει.

«Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται σε κάτι που δεν θέλαν. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μ’ αυτή την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα. Υπάρχει μια καθυστέρηση στο τι ήταν το παλιό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του τι μπορεί να είναι σήμερα να εκφράσει και αυτό το βήμα, το όχημα της προοδευτικής συμμαχίας, του προοδευτικού μετώπου, είναι το όχημα που θα μας φτάσει ακριβώς σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και ενιαίο κόμμα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Νομίζω οτιδήποτε είναι καλύτερο για την έκφραση αυτού του κόσμου, για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, που μετά και την έξοδο από τα Μνημόνια μπορούμε πια να εφαρμόσουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Βαρίδι ή προσόν το όνομα Τσίπρας

«Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατεβεί για υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας είχα αναρωτηθεί τότε εάν αυτό είναι καλό ή κακό για μένα. Αρκετά χρόνια μετά, είναι πλέον πάνω από μια δεκαετία, θα σας έλεγα ότι θα προτιμούσα να είχε ένα …όνομα ο εξάδελφος», είπε απαντώντας στο ερώτημα αν το όνομα Τσίπρας αποτελεί για τον ίδιο προσόν ή βαρίδι.

Για την κόντρα Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια αντιπαράθεση «που ξεκίνησε από τον καιρό που και οι δυο ήταν υπουργοί της κυβέρνησης» και πως είχε και «αρκετά προσωπικά στοιχεία, χωρίς να αναδεικνύει ζητήματα».

Τέλος, για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι έχει εκφράσει την επιθυμία του για την Δυτική Αττική.