Τετάρτη, Απριλίου 10

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα δυτικά και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν
βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια από 10 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και από τις βραδινές ώρες στα δυτικά πελάγη δυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.