Τρίτη, Απριλίου 16

Η εξασθένηση του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει επιταχυνθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό θα μπορούσε να έχει αποκαλυπτικές επιπτώσεις για όλους μας.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης καθίσταται σημαντικά ασθενέστερο, ο μαγνητικός βόρειος πόλος μετατοπίζεται με επιταχυνόμενο ρυθμό και οι επιστήμονες παραδέχονται εύκολα ότι μια ξαφνική μετατόπιση του πόλου θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά σε «τρισεκατομμύρια δολάρια».

Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουν πλήρως την προστασία που παρέχεται από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Είναι ουσιαστικά ένα κολοσσιαίο πεδίο δυνάμεων που περιβάλλει τον πλανήτη μας και καθιστά δυνατή τη ζωή. Και ακόμη και με τέτοια προστασία, μια γιγαντιαία ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε ακόμα να χτυπήσει
τον πλανήτη μας και να ρίξει εντελώς το ηλεκτρικό μας δίκτυο. Αλλά καθώς το μαγνητικό μας πεδίο συνεχίζει να γίνεται ασθενέστερο και ασθενέστερο, ακόμη και πολύ μικρότερες ηλιακές καταιγίδες θα έχουν τη δυνατότητα να είναι καταστροφικές. Και μόλις το μαγνητικό πεδίο γίνει αρκετά αδύναμο, θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Όπως θα δείτε παρακάτω, Προηγουμένως, οι επιστήμονες μας είχαν πει ότι το μαγνητικό πεδίο αποδυναμώνεται κατά περίπου 5% κάθε 100 χρόνια.
Αλλά τώρα μας λένε ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τον δορυφόρο SWARM δείχνουν ότι ο ρυθμός αποσύνθεσης είναι τώρα 5% ανά δεκαετία …
Είναι καθιερωμένο ότι στη σύγχρονη εποχή, η αξονική διπολική συνιστώσα του κύριου μαγνητικού πεδίου της Γης μειώνεται κατά περίπου 5% ανά αιώνα . Πρόσφατα, οι επιστήμονες που χρησιμοποίησαν τον δορυφόρο SWARM ανακοίνωσαν ότι τα δεδομένα τους δείχνουν ποσοστό αποθάρρυνσης δέκα φορές ταχύτερα ή 5% ανά δεκαετία .
Σε περίπτωση που δεν το κατανοήσατε αρκετά, το 5% ανά δεκαετία είναι 10 φορές ταχύτερο από το 5% ανά αιώνα.
Αν ο ρυθμός αποσύνθεσης συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό ή αν επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε μια εκδήλωση μαζικής εξάλειψης που είναι πέρα ​​από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα τολμούσαν να φανταστούν.
Καθώς περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία φτάνει στη Γη, θα περίμενε κανείς την αύξηση των ποσοστών καρκίνου και αυτό είναι κάτι που αναγνώρισε και η National Geographic …
Ωστόσο, εάν το μαγνητικό πεδίο γίνει ουσιαστικά ασθενέστερο και παραμείνει έτσι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, η Γη θα προστατεύεται λιγότερο από τα σπυράκια σωματιδίων υψηλής ενέργειας που εκτελούν συνεχώς στο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα στον πλανήτη θα εκτεθούν σε υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας, τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση σε ασθένειες όπως ο καρκίνος , καθώς και να βλάψουν τα ευαίσθητα διαστημικά οχήματα και τα ηλεκτρικά δίκτυα στη Γη.
Βέβαια, το βλέπουμε ήδη. Τα ποσοστά καρκίνου αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και αν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να πάρετε τον καρκίνο στη διάρκεια της ζωής σας.
Αλλά καθώς το μαγνητικό πεδίο συνεχίζει να εξασθενεί, τα πράγματα θα επιδεινωθούν.
Πολύ χειρότερο.
Όσο ασθενέστερο γίνεται το μαγνητικό πεδίο, η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που θα φτάσει σε μας θα αυξηθεί και τελικά θα ήταν τόσο κακή ώστε ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα κινδύνευε.
Χωρίς το μαγνητικό πεδίο της Γης , οι ηλιακοί άνεμοι – ρεύματα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που ρέουν από τον ήλιο – θα απομακρύνουν την ατμόσφαιρα του πλανήτη και τους ωκεανούς . Ως εκ τούτου, το μαγνητικό πεδίο της Γης βοήθησε να καταστεί δυνατή η ζωή στον πλανήτη, είπαν οι ερευνητές.
Έτσι θα μπορούσε να συμβεί αυτό το σενάριο;
Λοιπόν, μερικοί επιστήμονες λένε ότι το μαγνητικό μας πεδίο “θα μπορούσε να περάσει μόλις 500 χρόνια” , αλλά μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί οι μαγνητικοί πόλοι της Γης θα “αναστραφούν” και τα πράγματα τελικά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό …
Το μαγνητικό πεδίο που περιβάλλει τη Γη εξασθενεί και οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσαν να περάσουν μόλις 500 χρόνια.
Το αποτέλεσμα? Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης θα μπορούσαν κυριολεκτικά να αναστραφούν ανάποδα.
Φυσικά, οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα flip flip διαρκεί εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια, αλλά δεν ξέρουν πραγματικά γιατί δεν έχουν δει ποτέ να γίνεται.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-weakening-of-earths-magnetic-field-has-greatly-accelerated-and-that-could-have-apocalyptic-implications-for-all-of-us
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΕ ECONOMIC COLLAPSE BLOG : Corfiatiko.blogspot.com