Πέμπτη, Απριλίου 25

Νίκος Ρούσσης :Θα σας πώ, λοιπόν, μία ιστορία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

Θα σας πώ, λοιπόν, μία ιστορία
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
Την έχω ξαναγράψει στο αρχικό μου προφίλ που εξαφανίσθηκε.
Για τους αμνήμονες αλλά και γι' αυτούς που δεν ξέρουν και εύκολα, βλέποντας τις αντισυριζαϊκές αναρτήσεις μου, θέλουν ντε και καλά να με βγαλουν οπαδό του Κούλη.
Το στόρυ, λοιπόν
Το 1992 δούλευα, ως ελεύθερος ρεπόρτερ, στο ραδιόφωνο του Σκάϊ.
Παρουσιαστής του κεντρικού-μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων ο Αρης Πορτοσάλτε.
Διευθυντής Σύνταξης ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, με αριστερές καταβολές και περγαμηνές και με δικές τους εκπομπές ο Γιάννης Ρουμπάτης (με τσιράκι του τον Βαξεβάνη) και ο Θανάσης Καρτερός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, τότε, είχε σηκώσει ψηλά τη σημαία να ρίξει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά τα παχυλά αμοιβόμενα καρακόλια του, δεν είχαν καταφέρει να του δώσουν μια αποκάλυψη που να συνέβαλλε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ενα μεσημέρι έφθασα, ελαφρά καθυστερημένος, στο στούντιο των ειδήσεων του Σκάϊ, φόρεσα τ' ακουστικά στ' αύτιά μου και πήρα θέση μπροστά στο δεύτερο μικρόφωνο.
Μόλις με είδε ο Πορτοσάλτες, που ήτανε ον λάΪν, ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό.
"ΕΧουμε κοντά μας τον Νίκο Ρούσση που, όπως κάθε μέρα, θα έχει κάτι αποκλειστικό να μας ανακοινώσει. Τι έχεις για σήμερα Νίκο?"
Ξερόβηξα, χαμογέλασε και είπα από μικροφώνου:
"Χθες Αρη, παρουσιάσθηκαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος οΓρυλλάκης και η Μαρίκα Μητσοτάκη, και εισέπραξαν την μίζα των δισεκατομμυρίων , από την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Καλτετρούτσι του μαφιόζου Παντσαβόλτα"
Η καταγγελία είναι πάρα πολύ σοβαρή Νίκο, είπε ο Αρης.
Εχουμε αποδείξεις?
Τις αποδείξεις τις έχει η Ιταλική Αντιμάφια, του είπα ξερά κι' εφυγα από το στούντιο.
Η αποκάλυψη δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, μήνυση από το Μητσοτακεϊκο δεν έγινε και στις εκλογές ο Μητσοτάκης έπεσε,εξαιτίας κυρίως αυτής της της αποκάλυψης.
Επεσα τρείς μέρες στην κραιπάλη (όπως συνήθιζα, μετά από κάποια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία) αλλά όταν επέστρεψα στη δουλειά, ο "αριστερός" Κιμπουρόπουλος μου ανακοίνωσε ότι απολύομαι για οικονομικούς λόγους και κανένα απ' αυτά τα καριόλια που προανέφερα και σήμερα είναι χωμένα μέχρι τον λαιμό στην Συριζόστρουγκα, δεν έβγαλε άχνα.
Γιι' αυτό σας λέω, ότι δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι ίσα και όμοια εδώ μέσα.