Τρίτη, Απριλίου 9

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ … “Δούρειος Ίππος” ο Ναυπάκτου;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Θα μπορούσαμε να τρέφουμε σεβασμό και εκτίμηση προς τους Ιεράρχες της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά ορισμένες φορές τρελαινόμαστε με τις θέσεις που εκφράζουν και αναρωτιόμαστε αν αυτές χαρακτηρίζονται από άγνοια ή τελικά υποκρύπτουν κάτι πολύ πιο πονηρό!

Τελευταίο κρούσμα, η πρόταση – εισήγηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου Βλάχου προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί της αναγνωρίσεως του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, χωρίς ψηφοφορία!
Ειλικρινά μείναμε άναυδοι, έκπληκτοι, με αυτήν την “πονηρή” τοποθέτηση – εισήγηση! Θα ήταν ακραίο, αν χαρακτηρίζαμε αυτήν την ενέργεια ως “πραξικοπηματική” και ότι είναι μια προσπάθεια αγνόησης του όλου Σώματος της Ιεραρχίας; Ποιος άλλωστε θα αναλάβει την ευθύνη αυτής της ρηχής και ύποπτης απόφασης, η οποία πάσχει και από ηθικής πλευράς;
Κατά το πρόσφατο παρελθόν, από αυτήν εδώ τη στήλη μου, είχαμε ελέγξει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως τον έλεγξε και η Ιεραρχία για τις μονομερείς ενέργειες και αποφάσεις που λαμβάνει!
Εμείς για το θέμα της μισθοδότησης των κληρικών είχαμε υποστηρίξει, ότι είχε ακούσει πολύ κακούς συμβούλους! Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει χειρότερη “συμβουλή”, από αυτή που δίνεται στον Αρχιεπίσκοπο, για να αγνοήσει για δεύτερη φορά – σε σύντομο χρονικό διάστημα – την Ιεραρχία! Ώστε να προβεί σε μονομερείς αποφάσεις, είτε ο ίδιος, είτε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος!
Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Η γνώμη μας είναι, πως αντίθετα, η στάση αυτή ενισχύει τη θέληση ορισμένων μυστήριων κύκλων (πολιτικών και εκκλησιαστικών) προσκείμενων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να λαμβάνει αποφάσεις που βρίσκουν αντίθετες άλλες Εκκλησίες! Αφού μέχρι στιγμής καμιά Εκκλησία δεν έχει αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας!
Εμείς είχαμε προτείνει και το επαναφέρουμε, πως για το ζήτημα αυτό θα πρέπει να γίνει Πανορθόδοξος Σύνοδος για να αποφασίσει!
Εσείς αντίθετα Μητροπολίτη Ναυπάκτου, προτρέπετε την Εκκλησία της Ελλάδος να κάνει την αρχή της αναγνωρίσεως του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ενώ ομολογείτε ότι οι ενέργειες του Πατριάρχη δεν έγιναν κατ΄ ακρίβεια, αλλά κατ΄ οικονομία!
Τελικά, αυτή η πρόταση μήπως πράγματι υποκινείται κι από πολιτικά κίνητρα – εντολές; Από την άτυπη τρυφερή σχέση που διατηρείται, μεταξύ κάποιων Ιεραρχών με την άθεη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;;

Οι ευρωβουλευτές μας “εγκατέλειψαν” τον ήρωα Κωνσταντίνο…


Έγραψε η εφημερίδα “Εστία”:
«Ίσως ο μεγαλύτερος τίτλος για την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, είναι το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση την θεωρεί ανεπιθύμητη. Αιτία είναι η σθεναρή στάση της στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών, με αποκορύφωμα τη μετάβασή της στους Βουλιαράτες για να απαιτήσει πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα! Τώρα η κ. Θεοφάνους θέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις βάναυσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών! Ζητεί μάλιστα από τον Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ να παρέμβει, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στην Χειμάρα για να στηρίξει τη δοκιμαζόμενη ελληνική μειονότητα. Το ερώτημα είναι, ουδείς εκ των Ελλήνων ευρωβουλευτών φιλοτιμήθηκε να την ακολουθήσει; Η δε ελληνική κυβέρνηση αρκείται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Έντι Ράμα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Διότι μπορεί να απεσύρθη από το διαδίκτυο η τελευταία δημευτική ρύθμιση των Αλβανών, δεν έχει όμως ακόμη επισήμως ακυρωθεί. Και υποτίθεται ότι ο Ράμα διαβεβαίωσε ότι η νέα ρύθμιση θα είχε ανακοινωθεί από …προχτές»!
Εμείς, βεβαίως και δεν περιμέναμε από τον Παπαδημούλη, τον Κούλογλου και τους λοιπούς Συριζαίους ευρωβουλευτές να υπερασπιστούν τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών! Αφού υπερασπίζονται όλων των άλλων και για τους Βορειοηπειρώτες δεν έχουν …χρόνο! Όμως πού βρίσκονται οι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Πού βρίσκονται των άλλων κομμάτων;
Πού βρίσκονται οι “Πατριώτες” της Χρυσής Αυγής; Πού βρίσκεται ο Ελευθέριος Συναδινός;
Έρχονται οι ευρωεκλογές και συ ελληνικέ λαέ ψάξου πριν ψηφίσεις! Δεν σου συγχωρούνται άλλες απερισκεψίες!!

Αποτάσσεστε τη Σαηεντολογία;


Σχεδιάζεται βράβευση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστασίου, από γερμανικό ίδρυμα για την συμβολή του στο διάλογο μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων; Όπως και για τη συμβολή του στο θετικό διάλογο της Ενώσεως των Εκκλησιών;
Μας ενημερώνουν επίσης, πως τη βράβευση θα την κάνει Γερμανός Καρδινάλιος εκπρόσωπος του Πάπα, που έχει ορισθεί ως υπεύθυνος για την προώθηση της Ενώσεως των Εκκλησιών! Δηλαδή της Πανθρησκείας!
Αλήθεια, δεν μας απαντήσατε Αρχιεπίσκοπε Αναστάσιε!
Αποτάσσεστε τη Σαηεντολογία;;

Δούζογλου, Τσάβες, Μαδούρο, Τσίπρας, Παππάς και …Καμμένος…


Έγραψα την Κυριακή ότι πωλήθηκε το εμβληματικό – ιστορικό κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου! Και ακολούθησε αυτής της δημοσιεύσεως, η πληροφορία ότι αγοραστής είναι ο ομογενής από την Βενεζουέλα Θεόδωρος Δούζογλου! Ο οποίος είναι μανούλα στα “χτυπήματα” των πλειστηριασμών! Ο οποίος έχει αγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο “Πεντελικόν” στην Κηφισιά! Όπως και το πολυτελές ξενοδοχείο “Λητώ” της Μυκόνου! Όπως και το “Mistral” στην Καστέλα!
Μας είπαν, ότι ο κ. Δούζογλου ήταν κολλητός του Τσάβες και τώρα του Μαδούρο! Όπως επίσης και του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά!
Μας είπαν, ότι είναι κολλητός και του Γιώργου Τρεπεκλή! Του Γιωργάκη Παπανδρέου ντε…
Μας είπαν, ότι ο Πάνος Καμμένος έχει πληροφορίες! Λέτε;;

 .triklopodia.gr