Πέμπτη, Απριλίου 4

BOOM! Η υπόθεση Πετσίτη οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο [Νέες αποκαλύψεις]

Θα πανε σε εκλογες η στο εδωλιο;

Το σκοτεινό παιγνίδι της κυβερνητικών στελεχών του Σύριζα με συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες αρχίζει να ξετυλίγεται πλέον χωρίς σταματημό. Κι αυτό παρότι οι Συριζαίοι θεωρούνται γάτες με πέταλα μια και σύμφωνα με τη πιάτσα έχουν κρύψει πολύ έξυπνα τα ίχνη της αρπαχτής.
Από τον Ian Ford
Είναι όμως τόσο έξυπνοι όσο θέλουν να περάσουν προς τα έξω ή μήπως πάνω στη πρεμούρα και τη βουλιμία της αρπαχτής έκαναν τεράστια λάθη στην προσπάθεια συγκάλυψης
και τώρα αυτά ετοιμάζονται να τους καταπιούν. Μάλιστα ειδικοί καλλιτεχνικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι Συριζαίοι δεν θα προλάβουν να πάνε σε εκλογές αλλά απευθείας στο εδώλιο και έπεται συνέχεια.
Ποιοι όμως είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν να στηρίζουν μία τόσο προκλητικά φορομπηχτική κυβέρνηση και γιατί όλα αυτά τα χρόνια το κάνουν χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν δύο τουλάχιστον κατηγορίες επιχειρηματιών που εμφανίζονται να στηρίζουν τον Σύριζα.

(To κωμικοτραγικό της υπόθεσης αλλά ενδεικτικό της Κολομβίας των Βαλκανίων είναι ότι εν μέσω του σκανδάλου Πετσίτη βρίσκονται 140 επιχειρηματίες να συνοδεύουν τον Τσίπρα στα Σκόπια!)
Η πρώτη κατηγορία αφορά όσους έχουν ή είχαν πάρε δώσε με την Δικαιοσύνη. Η δεύτερη αφορά όσους φρόντισαν πολύ νωρίς να πλευρίσουν τα “παιδιά” που ερχόντουσαν με φόρα στην εξουσία και άρχισαν να τα ταίζουν από το 2012 και πριν. Τουλάχιστο δύο επιχειρηματίες εμφανίζονται σύμφωνα με τις έως τώρα αποκαλύψεις να έχουν στενές σχέσεις με τον θρυλικό Manolo Petsitis: O Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Ο δεύτερος βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα πριν έλθει ο Σύριζα στην εξουσία. Με επιχειρηματικά, οικογενειακά και προβλήματα υγείας ήταν ότι έπρεπε για να βρεθεί στο έλεος των παδιών που προσποιούνταν ότι τάχα πολεμούσαν την διαπλοκή. Ο Κοντομηνάς με τη σειρά του είχε κι αυτός ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη οι οποίες από το περασμένο Νοέμβριο επουλώθηκαν ως εξής, σύμφωνα με το dikastiko.gr>

Παραγεγραμμένη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η φορολογική υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά καθώς αν και βρέθηκαν καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και εσωτερικού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, οι φόροι και οι πρόσθετοι φόροι που του επιβλήθηκαν υπέπεσαν σε 5ετή παραγραφή. Πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που καταλαμβάνει όλες τις ανάλογες υποθέσεις που υπάγονται στον γενικό κανόνα 5ετούς παραγραφής.
Στον Δημήτρη Κοντομηνά καταλογίστηκαν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας διαφοράς φόρου για τα έτη 2006-2008 , καθώς και πρόσθετος φόρος λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης.
Η διαδρομή του χρήματος, σύμφωνα με τις περιγραφές των αρχών, καταγράφεται από τότε που ήρθε στην Ελλάδα από την Γαλλία η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Στην λίστα αναφέρεται πως εντοπίστηκαν ίχνη καταθέσεων του στην Τράπεζα HSBC της Γενεύης.
Η εντολή έρευνας στο ΣΔΟΕ Έτσι, κινητοποιήθηκε (4.10.2012) η Εισαγγελία του Οικονομικού Εγκλήματος και δόθηκε εντολή έρευνας στο ΣΔΟΕ και ακολούθησε (18.12.2014) παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχει φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λπ. Από τη λίστα Λαγκάρντ δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο. Βρέθηκε ένας λογαριασμός στην Τράπεζα HSBC της Γενεύης που σχετιζόταν με την Interamerican της οποίας ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν πρόεδρος και διευθυντής του εν λόγω ομίλου.
Επίσης, στην ίδια Τράπεζα της Γενεύης βρέθηκε λογαριασμός (Νοέμβριος 2005 έως Φεβρουάριο 2007) ο οποίος σχετιζόταν με την επιχείρηση Global Multi Strategies, o οποίος όμως από τον Μάρτιο του 1999 είναι αδρανής με μηδενικό υπόλοιπο. Άρση του τραπεζικού απορρήτου Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου και τραπεζικός έλεγχος στην ημεδαπή (Ελλάδα) για τα έτη 2005-2007. Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ένας λογαριασμός στην Τράπεζα Millennium που περιείχε καταθέσεις 41.241.277 ευρώ, 13.692.660 ευρώ και 11.030.778 ευρώ. Τα ποσά αυτά αποτελούν πρωτογενείς καταθέσεις.
Δηλαδή, για τα ποσά αυτά δεν προέκυψε πηγή και αιτία προέλευσης τους (σύμφωνα με πάντα με τις αρχές) , με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσαύξηση της περιουσίας του, η οποία δεν έχει φορολογηθεί, σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές. ¨Έτσι, καταλογίστηκαν φόροι, προσαύξηση φόρου λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης, κ.λπ. Προσέφυγε στο ΣτΕ Ο Δημήτρης Κοντομηνάς προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι οι αξιώσεις της Εφορίας έχουν υποπέσει σε 5ετή παραγραφή (2006-2008), καθώς οι οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού εκδόθηκα και κοινοποιήθηκαν το 2015. Αντίθετα, οι φορολογικές αρχές υποστήριζαν ότι η παραγραφή είναι 10ετής.
Με απλά λόγια το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2347/2018 απόφασή του και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ, είπε ότι οι πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν μέσα στο 2015, δηλαδή μετά τη λήξη της προθεσμίας της παραγραφής και για το λόγο αυτό είναι άκυρες. Ούτε όμως, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, μπορεί να θεωρηθούν νέα στοιχεία εκείνα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή, από τα οποία δεν προκύπτει –αποδεικνύεται η ύπαρξη φορολογητέας ύλης στην ημεδαπή. Τέλος, το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο έχασε την δικαστική μάχη με το Δημήτρη Κοντομήνα (και τους φόρους φυσικά που θα μπορούσε να εισπράξει), πλήρωσε και 460 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
Η περίπτωση Λαυρεντιάδη ξεδιπλώνεται συναρπαστικά στο ρεπορτάζ του Newsbomb για την υπόθεση Manolo Petsitis. Τα νέα  ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι όταν ο Νίκος Παππάς έβαλε τον Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο τελευταίος ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη!
Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να αποσυνδέσει την παρουσία Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρεντιάδη υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Πετσίτη αφορά «συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών».
Και το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι οι δικηγόροι αυτοί «τυγχάνουν» στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.
Μα απλά λόγια αυτό που πλέον αποδεικνύεται πολλαπλώς και περίτρανα, είναι πως τοποθετώντας τον στενό του φίλο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παππάς έβαλε στο πρωθυπουργικό μέγαρο ολόκληρο το σύστημα Λαυρεντιάδη.

Χθες, 3/04/2019, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ερωτηθείς για το θέμα Πετσίτη στο ραδιόφωνο Νews 24/7 δήλωσε πως o Μanolo μεταπήδησε από το Μαξίμου στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016.
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάσθηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα «νταραβέρια» του Πετσίτη.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που υποστηρίζει ο κ. Παππάς και από τα ντοκουμέντα προκύπτει πως το κουβάρι Πετσίτη έχει αρχίσει μόλις να ξετυλίγεται.
Δυστυχώς για τον κ. Παππά, ο Πετσίτης ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν αρχίσει να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και αυτό βεβαίως το ήξεραν όλοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το Newsbomb.gr από τις 13 Δεκεμβρίου 2018 είχε αποκαλύψει ως ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο «κολλητός» του Νίκου Παππά, αλλά είχε περίοπτη θέση και στην «αυλή» του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.
Όπως είχαμε τεκμηριώσει τότε, η εμπιστοσύνη του Λαυρεντιάδη στο πρόσωπο του Πετσίτη προέκυπτε από το γεγονός πως ο στενός φίλος του Νίκου Παππά είχε αναλάβει να εκπροσωπεί στην Ελλάδα, τους Κύπριους δικηγόρους, που είναι ακόμη και σήμερα οι διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρεντιάδη.
Πρόκειται για τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, για τους οποίους το Newsbomb.gr έχει κάνει εκτεταμένες αποκαλύψεις.
Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ ο Σωτηράκης Παναγιώτου, ο οποίος έχει αποδειχθεί το δεξί χέρι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε πλήθος σκοτεινών υποθέσεων, ήταν μέχρι πρόσφατα διευθυντής της APLAW Services Limited.
Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών φορολογικών Αρχών τα οποία παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα 4/04/2019 το Newsbomb.gr, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των Παναγιώτου και Πιερή στις 23 Δεκεμβρίου 2014, ήτοι 33 ημέρες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Δηλαδή ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, λίγες εβδομάδες πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους… ο Πετσίτης ήταν έμμισθος των δικηγόρων του Λαυρεντιάδη ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2015.
Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να ακονίσουν την μνήμη τους…

Ταχύτατα έγινε ο άνθρωπος τους στην Ελλάδα, όχι μόνον δηλώνοντας το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα, αλλά εκπροσωπώντας εκείνους και τον Λαυρεντιάδη σε συναντήσεις στη ΔΕΠΑ και φέρνοντας μεγάλα πακέτα στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που είχαν συστήσει οι Παναγιώτου και Πιερής.
Ο Νίκος Παππάς, είτε αποκρύβει, είτε αγνοεί το ότι ο Πετσίτης μπήκε στο Μαξίμου έχοντας ήδη συνεργασία με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη.
Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ήταν και συνεργάτες του φίλου του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου, το πιο λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ο υπουργός γνώριζε για αυτή την επαγγελματική σχέση. Και αυτό είναι το πιο λογικό να υποθέσει κανείς διότι η συνεργασία είχε αναπτυχθεί μεταξύ δύο κοινών του φίλων.
Στην περίπτωση που ο Νίκος Παππάς έχει εξαπατηθεί από τον Μανώλη Πετσίτη και τον Αρτέμη Αρτεμίου για το χρόνο έναρξης της συνεργασίας τους, θα περίμενε κανείς πως ο υπουργός θα στραφεί εναντίον και των δύο, καθώς τον εξέθεσαν δημοσίως, οδηγώντας τον να υποστηρίζει ανακριβή γεγονότα.
Διότι είναι ανακριβές πλέον να λέγεται πως ο Μανώλης Πετσίτης κατέστη «ιδιώτης» και «εκπρόσωπος εταιρειών με τις οποίες συγκρούσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» μετά το 2015, όταν ήδη από το 2014 ο φίλος του είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τα στελέχη της APLAW Services Limited.
Μαζί με τον κ. Παππά έχουν εκτεθεί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν δημοσίως την επιχειρηματολογία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο Πετσίτης ήταν μέσα στο Μαξίμου και ως συνεργάτης του κ. Παππά και ως εκπρόσωπος συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, θα πρέπει να πέσει άπλετο φως και να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες.
Αφενός διότι η ραγδαία διόγκωση του χρέους της ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε ακριβώς εκείνη την περίοδο, αφετέρου διότι ο Πετσίτης βρέθηκε αμέσως μετά να λαμβάνει επιταγές συνολικού ύψους 200.000 ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του Λαυρεντιάδη, για άγνωστες μέχρι και σήμερα υπηρεσίες.
https://kourdistoportocali.com/