Κυριακή, Απριλίου 7

«Μποτσουάνα» για τους Βρετανούς η Ελλάδα: Ταξιδιωτική οδηγία για όλα – Προσοχή στις πτήσεις, τα καιρικά φαινόμενα, τα capital controls, τα… κουνούπια

BOTS
Ως «επικίνδυνη αποστολή» παρουσιάζουν λίγο πολύ, οι Βρετανικές αρχές το ταξίδι στην Ελλάδα, αφού, εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να προειδοποιήσουν τους Βρετανούς πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχουν μόλις πατήσουν το πόδι τους στη χώρα  μας.


Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιούν για καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων στα αεροδρόμια, για τις απεργίες, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, για τρομοκρατικές ενέργειες, για τα capital controls, μέχρι και για τα… κουνούπια.
Αναλυτικότερα, στην ταξιδιωτική οδηγία για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα που εξέδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων εισόδου στη χώρα, λόγω της ενεργοποίησης των καθιερωμένων μέτρων για τους ταξιδιώτες από τις χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν.
«Θα υπάρχουν αυξημένες ώρες αναμονής στον έλεγχο των διαβατηρίων, τόσο στην αναχώρηση όσο και στην άφιξη. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα φθάσετε εγκαίρως στο αεροδρόμιο» αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
«Κάθε χρόνο πάνω από 3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα —οι περισσότεροι χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε όλες τις προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα υπάρχοντά σας» προστίθεται.
Προειδοποιεί δε, για την ύπαρξη τακτικών απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αναταράξεις στις δημόσιες μεταφορές, στα οδικά δίκτυα και στα σύνορα.
Δεν παραλείπει μάλιστα, να καλέσει τους Βρετανούς να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις και να ευθυγραμμίζονται με τις συμβουλές των ελληνικών αρχών ασφαλείας.
Ταυτόχρονα, το Λονδίνο υπενθυμίζει τα ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα.
 makeleio.gr