Στα Σκόπια τα Ελληνικά F-16 …Τζάμπα & με την υπογραφή Τσίπρα , Άραγε στη Λήμνο ποιοι θα πάνε ;

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία για την έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία προβλέπει την εναέρια αστυνόμευση του Ουρανού των Σκοπίων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Συμφωνία για την έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν στα Σκόπια οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει
την εναέρια αστυνόμευση των Σκοπιανών , ελλείψει της ύπαρξης πολεμικής αεροπορίας στο γειτονικό κρατίδιο μόρφωμα
«Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στην περιοχή των Σκοπίων » τόνισε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Τσίπρας, σημειώνοντας μάλιστα, ότι το αντάλλαγμα δεν θα είναι οικονομικό, αλλά η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων.


«Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τα Σκόπια στην εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας» επεσήμανε, επιπλέον, εξαίροντας τη δυναμική της Ελλάδας στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πλέον καλύτερους στην ανατολική Ευρώπη. (Απο ανταλλακτικά πως τα πάμε ..Γιατί σε λίγο ουρά θα κάνουν οι κινητήρες των F-16 στα Υπόστεγα της ΕΑΒ_)
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνοντας τα παρακάτω: «Η χώρα μας δεν έχει εποπτεία του εναέριου χώρου και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μία γειτονική χώρα θα πρέπει να μας διασφαλίζει την ασφάλεια». (τζάμπα εννοείται )
Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η συνεργασία, σε επίπεδο εκπαίδευσης, έχει βελτιωθεί τόσο με την Ελλάδα, όσο και με τη Βουλγαρία…
Σχόλιο: Στο όνομα της κομουνιστικής Ιδεολογίας κάποιοι καίνε κηροζίνη …Καιρός να μας απαλλάξουν οι άσχετοι απο την παρουσία τους!
«Κανείς δεν μας υποχρεώνει να έχουμε μαχητικά για τα Σκόπια παρά η χαζομάρα που μας δέρνει «..Τα Σκόπια δεν ανήκουν ακόμη στο ΝΑΤΟveteranos.gr