Κυριακή, Απριλίου 21

«Τυχαίο» θα είναι-Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, δήλωση-«βόμβα» του ΙSIS: «Ετοιμαστείτε για…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Kάτι συμπτώσεις…θα πει κανείς την αλήθεια για το τι πράγματι συνέβη;
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τη μεγάλη καταστροφή στον εμβληματικό καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα των Καθολικών.
Ακόμη…ψάχνουν την αιτία, παρά το ότι από την πρώτη στιγμή πριν καν σβήσει η φωτιά, είχαν σπεύσει με ένα στόμα να αποκλείσουν την περίπτωση εμπρησμού
και τρομοκρατικού χτυπήματος! Τότε τι ψάχνουν θα αναρωτιόταν κανείς εύλογα; Μήπως ξέρουν κάτι και δεν θέλουν να το πουν;
Πολλοί σκέφτηκαν πως ενδεχόμενη ανακοίνωση του ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας, θα επέφερε κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών των πατριωτικών, Εθνικοδεξιών κομμάτων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Υπάρχουν όμως ενδείξεις για κάτι τέτοιο;
Μια τζιχαντιστική ομάδα που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε πριν μερικές ώρες μια εικόνα της Notre Dame στις φλόγες για ακόμη μια φορά, με την προειδοποίηση: «Περιμένετε για το επόμενο».
Η εικόνα, δείχνει φλόγες μπροστά από τα καμπαναριά του καθεδρικού ναού του Παρισιού, που επιβίωσαν τη φωτιά της Δευτέρας.



https://i.dailymail.co.uk/1s/2019/04/17/10/12380656-6931361-image-m-5_1555494391101.jpg
Για τις Γαλλικές αρχές δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η πυρκαγιά είναι συνδεδεμένη με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πόσο τυχαίο είναι το ότι μέλη του ISIS έκαναν δυο απανωτές δημοσιεύσεις σχετικά με την καταστροφή του ιστορικού ναού;
Την πρώτη φορά, λίγες ώρες αφού έσβησε η πυρκαγιά, η ομάδα Al-Munatsir που συνδέεται με το ISIS δημοσίευσε μια αφίσα του φλεγόμενου καθεδρικού ναού, συνοδευόμενη από τις λέξεις: «Καλή ημέρα»



https://i.dailymail.co.uk/1s/2019/04/16/09/12334132-6927101-image-a-18_1555404553522.jpg
Τη δεύτερη φορά, δημοσίευσαν εικόνα που δείχνει την ήδη κατεστραμμένη Παναγία των Παρισίων να βρίσκεται εκ νέου μέσα σε φλόγες.
Να υπενθυμίσουμε πως μέλη του ISIS είχαν επανειλημμένως απειλήσει πως θα κάψουν το ναό. Το 2016 μάλιστα, βρέθηκε ένα αυτοκίνητο με επτά κυλίνδρους αερίου κοντά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame.
Λίγο καιρό αργότερα, τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για εικαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αν και θεωρήθηκε πως στόχευαν σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού και όχι στον καθεδρικό ναό.
Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι αντιμετωπίζει τη φωτιά ως ατύχημα, αποκλείοντας εμπρησμό και πιθανά κίνητρα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τουλάχιστον για τώρα.
Πενήντα ερευνητές αναζητούν την αιτία της φονικής πυρκαγιάς, αλλά δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο εισαγγελέας Ράμι Χέιτζ στο Παρίσι.






(φώτο: Pexels)
el.gr

 https://www.triklopodia.gr