Πέμπτη, Μαΐου 2

Μετά την 1η έρχεται η 11η Μαΐου – Τι θα κάνουν στην «καρδιά» της Ευρώπης με το βλέμμα στραμμένο σε όλον τον πλανήτη



Την ώρα που οι περισσότεροι νομίζουν πως σήμερα γιορτάζουν τις υποτιθέμενες λαϊκές «κατακτήσεις», προχωρούν τα σχέδια για ένα νέο μέλλον.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Στο Βέλγιο, ο ομοσπονδιακός τομέας Οικονομικών «Febelfin» θέλει να δει τους Βέλγους να εγκαταλείψουν τις πληρωμές με μετρητά την 11η Μαΐου.

Η Febelfin, εκπροσωπώντας τις Βελγικές Τράπεζες και θέλοντας να σταματήσει την χρήση μετρητών στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε «εκστρατεία» με σκοπό την προώθηση των αχρήματων συναλλαγών με σύνθημα «Ψηφιακές πληρωμές, τι πιο φυσιολογικό».
Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, το 2016 οι πληρωμές με μετρητά στο Βέλγιο ανέρχονταν στο 63%. Ωστόσο, έρευνα του iVox, εκείνη την χρονιά, σε δείγμα 1000 Βέλγων, ισχυρίζεται πως το 89% από αυτούς προτιμούσαν τις αχρήματες συναλλαγές, το ψηφιακό δηλαδή χρήμα.

Μέχρι στιγμής οι μισοί από τους Βέλγους βλέπουν τις αχρήματες πληρωμές ως μη ασφαλείς, ενώ τα στατιστικά για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων είναι αποθαρρυντικές για τις οικονομικές Αρχές της χώρας.

ΠΗΓΗ: Brussels Times

«Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά, προκειμένου να αλλάξουμε την αντίληψη των Βέλγων καταναλωτών αλλά και την συμπεριφορά τους», αναφέρει ο Karel van Eetvelt, CEO της Febelfin.




Εκεί αποσκοπεί και η «καμπάνια» της 11ης Μαΐου, όπου οι συναλλαγές επιδιώκεται να γίνονται, εκείνη την ημέρα, μόνο ψηφιακά. Δεν αποκλείεται η μέρα αυτή να μείνει στην ιστορία της Ευρώπης, ως πρότυπο για το εγγύς μέλλον.
Οι ψηφιακές συναλλαγές μπορούν αργότερα να γίνονται με ένα μικροτσίπ ή με πιο εξελιγμένα βιολογικά εμφυτεύματα.
Έτσι όλες οι συναλλαγές επιχειρήσεων και εργαζομένων θα ελέγχονται.
Όσοι δε χάνουν την δουλειά τους λόγω των ρομπότ ή επειδή κλείνουν βιομηχανίες χάρη στην Ατζέντα 2030, θα οδηγούνται στο Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, όπου θα λαμβάνουν επιδόματα ή θα υποστηρίζονται να δημιουργήσουν καινούρια επιχείρηση, η οποία φυσικά θα υπόκειται στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και θα δίνει λόγο στην παγκόσμια εξουσία.
Όλα στις μέρες μας!


el.gr

Loading...