Πέμπτη, Μαΐου 23

135 «στραβές» στη βάρδια της αριστερής Ξένης Δημητρίου

 135 «στραβές» στη βάρδια της αριστερής Ξένης Δημητρίου
Κουφοντίνας: «Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης» (10.5.2019) Τσίπρας για τον σίριαλ κίλερ της 17Ν: «Σας άκουσα σήμερα και πάλι να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του κυρίου Κουφοντίνα» Τσίπρας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στον ενικό): «Είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα!» (Βουλή, 10.5.2019)

135 «στραβές» στη βάρδια της Ξένης Δημητρίου


Πριν από έξι μήνες η (επιλογής Σύριζα) εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εδήλωσε για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ότι: «Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία,
είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα.»1 
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυο τρόποι να κατεδαφίσουμε τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία για να χτίσουμε τον σοσιαλισμό: το «ειρηνικό πέρασμα» και το ένοπλο. Η εκ των επικεφαλής του συριζαϊκού κράτους αδίκου προφανώς τάσσεται υπέρ του ειρηνικού περάσματος, αλλά «συνομιλεί» και με τους οπαδούς του ένοπλου.

Αυτή η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου είναι η ίδια που ζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 (παρανομώντας όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω) ακόμη και τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον ειδεχθή Κουφοντίνα, αφού προηγήθηκαν οι απειλές Κουφοντίνα και της συμμορίας των οπαδών του (των Ταγμάτων Εφόδου που αυτοαποκαλούνται «λαϊκοί αγωνιστές») προς τους δικαστές, αφού προηγήθηκε η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού προηγήθηκε η επιδρομή του «Ρουβίκωνα» στα καταστήματα της Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου, Ομήρου στις 9 Μαΐου. Όμως το κορυφαίο όργανο του συριζαϊκού κράτους «δικαίου» δεν πτοήθηκε: δεν σεβάστηκε τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί, δεν σεβάστηκε τους συναδέλφους της που απειλούνται και κινδυνεύουν από τα Τάγματα Εφόδου του Κουφοντίνα, αλλά παρενέβη ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε άδεια στον κατά δήλωσίν του «πολιτικό κρατούμενο» και «αιχμάλωτο» Αγωνιστή.

Όπως είναι γνωστό, στις 27 Φεβρουαρίου 2019 είχε απορριφθεί η αίτηση Κουφοντίνα για νέα άδεια. Τότε ο «φαρμακοχέρης» της «17 Νοέμβρη» επιτέθηκε στα μέλη του δικαστικού συμβουλίου δηλώνοντας, ανάμεσα σε άλλα: «Γι’ αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων»2.

Όταν και η νέα αίτησή του απορρίφθηκε ο Κουφοντίνας δήλωσε ότι άρχισε απεργία πείνας στις 2.5.2019.3

Ο επικεφαλής του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης και «υπασπιστής» του Κουφοντίνα, προτού κλείσει 24ωρο από την «απεργία πείνας», απειλούσε ακριβώς την επαύριο 3.5.2019: «Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες. Οι τρεις συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη [Κουφοντίνα], την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν»4. [Οι υπογραμμίσεις σε όλο το άρθρο είναι δικές μας].

Ήταν ο ίδιος που συνόδευε τον Αρχηγό Κουφοντίνα στην προκλητική βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου, Σταδίου, Σόλωνος, Πλατεία Συντάγματος) στις 4 Ιανουαρίου 2019, εκεί όπου δολοφόνησε τόσους ανθρώπους. «Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς», έγραψε αυτό το θρασίμι.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση5 τρεις μέρες αργότερα (6.5.2019), στην οποία επεσήμαινε ότι «η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες … στα πλαίσια της δημοκρατίας». Και κατέληγε τονίζοντας ότι «καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

O Δημήτρης και η Δημητρίου

Στις 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η επιδρομή των Ταγμάτων Εφόδου του Κουφοντίνα στην Βαλαωρίτου. Στον τόπο των βανδαλισμών πέταξαν τρυκ: «Άδεια ΤΩΡΑ στον Δ. Κουφοντίνα. Κατάργηση του Εισαγγελικού βέτο»6. Εκείνο το βράδυ η συνείδηση της κυρίας Ξένης ήταν άγρυπνη, σηκώθηκε κι ένιωθε τρομερή πείνα: άδειασε το ψυγείο λόγω αυξημένης ενσυναίσθησης. Όλο το βράδυ σκεφτόταν τον απεργό πείνας, που η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή από εκείνη του θρυλικού Μιχελογιαννάκη. Δεν θα επέτρεπε στη βάρδια της τον θάνατο ενός ειρηνικού οικολόγου-μελισσοκόμου-πολυδολοφόνου που αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό και την κλιματική αλλαγή, αφού εξάλλου η ίδια συμφωνεί με τον ευγενή σκοπό αλλά διαφωνεί με τα μέσα. («Μη μας λέτε για τους σκοπούς. Πείτε μας για τα μέσα» έλεγε ο άγνωστος στην κυρία Ξένη Άρθουρ Καίσλερ). 
Άλλωστε ο Κουφοντίνας δεν είναι εγκληματίας σαν τον Ανδρέα Γεωργίου τον οποίο τάραξε στις αναιρέσεις εξευτελίζοντας επανειλημμένα διεθνώς τη χώρα. Αναστατωμένη το πρωί πήγε στο γραφείο της και απροκάλυπτα παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα, ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε άδεια, με εμφανή πρόθεση να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος: «Ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει. Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας»7.

Το βούλευμα στάλθηκε αυθωρεί στην κυρία Ξένη. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, οι δικαστές συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως “αίμα”». Ακόμη, στο βούλευμα αναφέρεται ότι είναι αμετανόητος: «Οι δηλώσεις “να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία”, “να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων” και “η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα”, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως …»8.

Με δυο λόγια η κυρία Ξένη παρανομεί, δεδομένου ότι κατά την αναιρετική διαδικασία δεν εξετάζεται η υπόθεση επί της ουσίας, αλλά μόνο αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Επιπλέον, τον ιατρικό φάκελο για ποιο λόγο τον ζήτησε; Ως εμπειρογνώμων ιατροφιλόσοφος; Αφού είναι πασίδηλο ότι τα νομικά της όπως και το ήθος της είναι εφάμιλλα των Β. Θάνου και Β. Πέππα, προσώπων της απόλυτης εμπιστοσύνης του Συριζοκράτους.

Απογοητευμένος, ο Αρχηγός Κουφοντίνας έπεσε σε παραλήρημα, αφού εξέδωσε ανακοίνωση9 όπου καταγγέλλει τη συμπαιγνία (!) της κυβέρνησης Τσίπρα, του Κυρ. Μητσοτάκη και της Αμερικανικής Πρεσβείας με εκτελεστικά όργανα τους δικαστές που απέρριψαν το αίτημά του. Αυτή την τρομερή αδικία δεν την άντεξε η κυρία Ξένη και έσπευσε να αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια του Αρχηγού του Επαναστατικού Κινήματος. Όσο για την καταγγελία περί φίμωσής του, είναι γνωστή η ευαισθησία της Δικαστικής Peppas & Co στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης. Υποθέτουμε ότι θα επιληφθεί και ο Πέππας που συνεχίζει τη βάρδια της Θάνου.

«Δεν λειτούργησαν ‒δήλωσε ο Κουφοντίνας‒ ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.»10

Την επομένη 11.5.2019 τα Τάγματα Εφόδου του Κουφοντίνα έγραψαν σε προεκλογικά περίπτερα της ΝΔ στα Ιωάννινα χυδαία και αποκρουστικά συνθήματα όπως: «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν» ‒ «Άμεση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα». Η συνείδηση της κυρίας Ξένης όμως ήταν ήσυχη. Εκείνη την ώρα ήταν βυθισμένη στη μελέτη του ιατρικού φακέλου του Αγωνιστή. Είναι ζήτημα επιστημονικής (νομικής) αξιοπρέπειας. Όσο για το δικαίωμα του λόγου, ας μην ανησυχεί: το φαιοκόκκινο νήμα που ενώνει τον Πέππα, τη Θάνου, τη Δημητρίου είναι άθραυστο. Συνεπώς, στην αντεστραμμένη πυραμίδα των αξιών τους μπορούν κάλλιστα να καταλάβουν το δράμα του «φιμωμένου» Κουφοντίνα.

Ως πολίτη με τρομοκρατεί η ιδέα ότι αυτό το άτομο διορίστηκε, από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, επικεφαλής της Εισαγγελικής Αρχής. Ευτυχώς η θητεία της τελειώνει μαζί με του Πέππα στις 30 Ιουνίου. 
Ωστόσο, στη «βάρδια» της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το διάστημα 2016-2018, συνέβησαν 135 «στραβές»: οι θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές11 υπολογίζεται ότι είναι συνολικά 135. Από αυτούς, 51 θάνατοι συνέβησαν μόνο το 2018. Επίσης το διάστημα 2016-2018 καταγράφηκαν τουλάχιστον 17 αυτοκτονίες κρατουμένων. 
Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί περίπου 25 θάνατοι12. Για κανέναν από τους θανάτους όλων αυτών που υποτίθεται ότι τη ζωή και την ακεραιότητά τους εγγυάται πλέον η Ελληνική Δημοκρατία, για τους οποίους είναι αποκλειστικά υπεύθυνη μετά τον εγκλεισμό τους η Ελληνική Πολιτεία, για κανέναν δεν ενδιαφέρθηκε η ευαίσθητη χριστιανή κυρία Ξένη. Και κανένας από αυτούς δεν δολοφόνησε 11 ανθρώπους όπως ο Κουφοντίνας. Αυτοί οι θάνατοι (από συμπλοκές, δολοφονίες, ναρκωτικά, αυτοκτονίες κ.λπ.) συνέβησαν ενώ αυτοί οι άνθρωποι ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης της οποίας προΐστανται η Ξένη Δημητρίου και ο διαβόητος γκαουλάιτερ του κράτους αδίκου Βασίλης Πέππας. 
Προηγουμένως ήταν η βουκίνως γνωστή Β. Θάνου που άρχισε την Συριζο-θητεία της στις 3 τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου 2015 καθώς έπρεπε να υπάρχει νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος-απάτη με το απολύτως παράνομο ψηφοδέλτιο. Κάθε αυταρχικό καθεστώς επιδιώκει τον έλεγχο της δικαστικής ηγεσίας και συνήθως βρίσκει τον Κόλλια του. Όταν έχεις επικεφαλής του συριζαϊκού κράτους δικαίου την Θάνου, τον Πέππα, την Δημητρίου, αυτό πραγματικά συνιστά υπονόμευση της αστικής δικαιοσύνης και της αστικής δημοκρατίας. Άλλωστε ποιος ισχυρίστηκε ποτέ ότι οι αρχές της φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας είναι και αρχές του καθεστωτικού Σύριζα;


1 Καθημερινή, 13.11.2018. https://bit.ly/2WCILH7

2 Βλ. https://bit.ly/30gSLrG και https://bit.ly/2JGeEet

3 Ο γιος του Κουφοντίνα μίλησε για τον «χρόνο αιχμαλωσίας» του πατέρα του, χαρακτήρισε «δικαστική μαριονέτα» τον εισαγγελέα που απέρριψε την αίτηση άδειας, απέδωσε την απόρριψη στην «“αγία οικογένεια” Μητσοτάκη», και διακήρυξε ότι «Το Κόκκινο νήμα δεν κόβεται» (2.5.2019). https://bit.ly/2VdUDOh

4https://bit.ly/2Ji3Mnm Ο ίδιος είχε προαναγγείλει: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. (…) Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του» (29.6.2018). Έξι μήνες αργότερα (17.12.2018) πολυμελής τρομοκρατική συμμορία «λαϊκών αγωνιστών» ‒«αγνώστων» κατά την αστυνομία του κράτους Σύριζα‒ θα επιχειρούσε να τον ανατινάξει με μεγάλης ισχύος βόμβα. Οι Αρχές του συριζαϊκού κράτους δεν έδειξαν καμιά σπουδή για την εξιχνίαση και αυτού του εγκλήματος. Ούτε η κυρία Ξένη.

5https://bit.ly/30dOUMe

6https://bit.ly/2JBXcI2

7https://bit.ly/2E5SluQ

8https://bit.ly/2Q2jfsA

9https://bit.ly/2E3BWqI

10 Ο Κουφοντίνας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Press Project στις 5 Μαΐου δήλωσε: 
«Ο εισαγγελέας διάβαζε από το βούλευμα του Συμβουλίου του Βόλου μία μία τις δηλώσεις μου αποκαλύπτοντας έτσι πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. 
Τελικά, το σκεπτικό του για την απόρριψη ήταν το κόκκινο νήμα των αγώνων. Φαίνεται ότι αυτό το κόκκινο νήμα είναι το κόκκινο πανί που ερεθίζει τα εξαρτημένα ‒ταξικά‒ αντανακλαστικά της δικαιοσύνης. Αποκαλύπτει πίσω από όλα αυτά ότι αυτό που ζητούν είναι η συντριβή του πολιτικού αντιπάλου [sic], η αποκήρυξη των ιδεών, της σκέψης, του λόγου και οι δηλώσεις μετανοίας.» Βλ. https://bit.ly/2PZOTqx

11https://bit.ly/2HexI1I

12 Τα Νέα, 8.3.2019, https://bit.ly/2JB37Nt


athensreviewofbooks.com
 https://politika-gr.blogspot.com/2019/05/135.html