Πέμπτη, Μαΐου 16

Λεβέντης: «Στις 26 Μαΐου ή θα επαληθευτώ εγώ ή οι δημοσκοπήσεις»

«Όλη μου τη ζωή την έχω αναλώσει να χτυπήσω το δικομματισμό και γι αυτό είμαι υπέρ της απλής αναλογικής. Θέλω να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια, να φτιάξουμε κράτος» δήλωσε, στη διακαναλική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ερωτηθείς για την συναίνεση των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Η ενότητα των Ελλήνων δεν είναι απλό πράγμα. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν. Δεν μπορεί να γίνει μόνο από μένα. Πρέπει όλοι να αφήσουν τις πολωτικές συγκρούσεις και να συμβάλλουν σε ένα κλίμα συνεννόησης. Πρέπει να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς από όλα τα κόμματα και οι ακραίοι να περιοριστούν».

Για τις δημοσκοπήσεις αναφορικά με την Ένωση Κεντρώων, ο πρόεδρός της είπε: Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί θα έλθει και η Κυριακή των εκλογών. Το μίνιμουμ που βρίσκω ότι θα πάρουμε είναι άνω του 5%. Θα δούμε στις 26 Μαΐου εάν θα επαληθευτώ εγώ ή οι δημοσκοπήσεις. Εγώ θα σεβαστώ οποιαδήποτε θέληση του Ελληνικού λαού», ενώ για τους βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του σημείωσε: «Όσοι έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων κατέστρεψαν των εαυτό τους» . Για τον κ. Σαρίδης που έδωσε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σχολίασε: «Ο κ. Σαρίδης δεν κατέλαβε με ποιο κόμμα είχε κατέβει και είχε εκλεγεί βουλευτής. Εμείς ήλθαμε για να συγκρουστούμε όχι για να συμβιβαστούμε».
Στην ερώτηση εάν η Ένωση Κεντρώων προτίθεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Ουδέποτε ο Μάριος Γεωργιάδης είπε ότι θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Τον απέστειλα, δύο φορές, σε συνέδριο για απευθύνει χαιρετισμό. Δεν υπάρχει κεντρώος να συνεργαστεί με τη ΝΔ».
Για τα εθνικά θέματα και για τυχόν φόβο θερμού επεισοδίου, ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε την παρακάτω άποψη: «Στην υπόθεση αυτή αυτό που με ανησυχεί είναι η στάση της Αγγλίας που δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ. Η Αγγλία έπρεπε να είναι χώρα σταθεροποίησης, όχι αποσταθεροποίησης», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας, με τις συνεχείς του υποχωρήσεις, έχει κάνει τους Τούρκους να έχουν το κουμάντο. Θα δείτε ότι στο τέλος θα πάρουν και του S4οο και τα F 35», ενώ επανέλαβε την άποψη ότι οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για το Σκοπιανό.