Μεγαλοεπενδυτής πήγε να εκφωνήσει ομιλία σε κολέγιο και... χάρισε $40 εκατομμύρια στους απόφοιτους! (VIDEO)

Οι απόφοιτοι δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν πλέον για την αποπληρωμή των φοιτητικών τους δανείων
Ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας άφησε άφωνους τους απόφοιτους του Κολεγίου Μόρχαους όταν τους ανακοίνωσε στην τελετή απονομή τίτλου σπουδών τους ότι

πρόκειται να αποπληρώσει όλα τα φοιτητικά τους δάνεια!

Ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ομιλητής στη φετινή τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου, στο οποίο παραδοσιακά σπουδάζουν μόνο μαύροι άρρενες φοιτητές, έκανε την απίστευτη ανακοίνωση την περασμένη Κυριακή, απευθυνόμενος στους 400 αποφοίτους του 2019. Ο Σμιθ, απόφοιτος του ίδιου κολεγίου, είναι ο ιδρυτής και CEO της Vista Equity Partners, μιας εταιρείας που επενδύει σε φίρμες λογισμικού και διαχείρισης δεδομένων.«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα θέλαμε να βάλουμε λίγα "καύσιμα στον κινητήρα σας". Η οικογένειά μου λοιπόν κάνει μια δωρεά στους απόφοιτους του 2019, αποπληρώνοντας τα φοιτητικά δάνειά τους», είπε ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος στους εμβρόντητους νεαρούς.Το ύψος της δωρεάς αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια!Η ανακοίνωση του Σμιθ ήταν φανερό ότι αιφνιδίασε τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και τους απόφοιτους, που άρχισαν να ζητωκραυγάζουν. Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο συγκεκριμένο κολέγιο, η οποία θα συνοδευτεί μάλιστα από ένα ποσό 1,5 εκατομμυρίου που θα χορηγηθεί στη διοίκηση για να το διαθέσει όπως κρίνει σκόπιμο.Στην ομιλία του, ο Σμιθ ζήτησε από τους παραλήπτες της δωρεάς να ανταποδώσουν αυτή τη χειρονομία με κοινωνική προσφορά, και εξέφρασε την ελπίδα οι επόμενες γενιές αποφοίτων να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Όπως εξήγησε, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με τη δυνατότητα να προσφέρουν σε νέα πρόσωπα μια ευκαιρία στο αμερικανικό όνειρο, είτε μέσω των λέξεων είτε μέσω των πράξεών τους.Μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της δωρεάς του Σμιθ σε αυτούς τους νέους, αν σκεφτεί το παράδειγμα ενός απόφοιτου της σχολής οικονομικών, του 22χρονου Άαρον Μίτσκομ.

Πριν την αποφοίτησή του, ο Μίτσκομ είχε φτιάξει έναν πίνακα σε ένα excel που έδειχνε πόσο καιρό θα του έπαιρνε να αποπληρώσει το δάνειο των 200.000 δολαρίων που είχε λάβει για να σπουδάσει. Όπως είχε διαπιστώσει, αν έδινε τον μισό μισθό του κάθε μήνα, θα του έπαιρνε 25 χρόνια. Όταν ο Σμιθ ανακοίνωσε το απίστευτο δώρο του, αυτός ο αριθμός εξαφανίστηκε μέσα σε μια στιγμή, και ο Μίτσκομ που καθόταν ανάμεσα στο κοινό ξέσπασε σε κλάματα.«Μπορώ να σκίσω αυτόν τον πίνακα. Δεν χρειάζεται να ζω τρώγοντας μόνο σάντουιτς για τις επόμενες δεκαετίες. Σοκαρίστηκα. Η καρδιά μου σταμάτησα. Όλοι αρχίσαμε να κλαίμε. Ένιωσα σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο νεαρός.