ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

ΑΝ Ο ΠΑΝΟΣ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΦΥΓΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...
kammenos
Την απόφαση να μη συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου έχουν λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία δηλ ο Πάνος Καμμένος και τα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ.
Το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, 0,80% (45.000 ψήφοι), ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό. Παρά την αντίθεση του κόμματος στη Συμφωνία των Πρεσπών, όλα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν τη στάση του Πάνου Καμμένου να έχει συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον έχει στηρίξει ως το «παρά πέντε»
.
Ευρωεκλογές 2019: Από το 3,46% στην κατάρρευση οι ΑΝΕΛ
Οι ΑΝΕΛ, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014 είχαν συγκεντρώσει το αξιοσέβαστο ποσοστό του 3,46% και είχαν προσελκύσει 198.000 ψηφοφόρους, βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως την περασμένη Κυριακή. Ηταν πεπεισμένοι ότι οι Ελληνες θα δώσουν στο κόμμα μια ακόμη ευκαιρία, και μάλιστα είχαν εντείνει την κριτική τους απέναντι στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ωστόσο, οι ελπίδες έμειναν μετέωρες και το ιστορικά χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές κάνει απαγορευτική κάθε συνέχιση της προσπάθειας: με συλλογική απόφαση στα ηγετικά κλιμάκια οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Μετέωροι οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα απογίνουν οι τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή: η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων). Ζήτημα τίθεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Βουλή, αλλά είναι άγνωστο αν θέλει να συνεχίσει την πολιτική με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/den-katebainoyn-kammenos-kai-aenl-stis-ekloges