Παρασκευή, Μαΐου 3

Κατερίνα Γιατζόγλου: «Στον έρωτα διαλέγουμε πάντα τα βολικά συμπεράσματα»

Τι κοινό έχουν δύο ξένοι που ξαφνικά «μεταλλάσσονται» σε δύο ερωτευμένους; «Καμία σχέση»… Αυτός ακριβώς είναι και ο τίτλος του βιβλίου της Κατερίνας Γιατζόγλου και του Δημήτρη Αποστόλου που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.
Στο νέο βιβλίο της Κατερίνας Γιατζόγλου και του Δημήτρη Αποστόλου, ξετυλίγεται μία ιστορία κωμικοτραγική, συνηθισμένη, που όμως το μαχαίρι φτάνει ως το κόκαλο.
Μια ανατομία των ερωτικών σχέσεων, η οποία έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων.



Η Κατερίνα Γιατζόγλου και ο Δημήτρης Αποστόλου

Η Κατερίνα Γιατζόγλου μίλησε αποκλειστικά στο mononews.gr για τη συγγραφή του βιβλίου, για τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Αποστόλου, αλλά και για τις σχέσεις οι οποίες θεωρεί ότι μεταξύ τους δεν έχουν «καμία σχέση».
Το νέο σας βιβλίο, υπό τον τίτλο «Καμία σχέση», περιγράφει την ψυχολογία των ερωτικών σχέσεων. Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς το βιβλίο σας;
Είναι η ανατομία των ερωτικών σχέσεων σε όλο το βάθος. Το βιβλίο είναι μια σκληρή «μαύρη» κωμωδία, για κλάματα και για πολλά γέλια…
Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου;
Ο ίδιος ο τίτλος, το «Καμία σχέση». Ο Δημήτρης Αποστόλου είχε αυτόν τον τίτλο στο μυαλό του εδώ και 20 χρόνια. Πιστεύω ότι οι περισσότερες σχέσεις μεταξύ τους έχουν καμία σχέση!

Υπάρχουν βιωματικά στοιχεία που παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο;
Πάντα, μα πάντα, όταν θέλεις να γράψεις! Υπάρχουν βιωματικά στοιχεία, βουτάς την πένα μέσα σου. Τουλάχιστον εγώ έτσι γράφω.
«Γιατί στον έρωτα διαλέγουμε πάντα τα βολικά συμπεράσματα από τα λογικά…». Πιστεύετε ότι διαλέγουμε πράγματι τα «βολικά» και γιατί;
Πάντα και μόνο τα βολικά, γιατί μας αρέσει να έχουμε μια ροζ αντιμετώπιση στις ερωτικές σχέσεις. Το έχουμε ανάγκη.

Μπορεί μια σχέση να έχει διάρκεια στο χρόνο ή θεωρείτε ότι το περίφημο «κλικ» της απομυθοποίησης εμφανίζεται υποχρεωτικά σε κάθε σχέση;
Ναι, εννοείται αυτό, με αυτό ξεκινάς. Με το που γνωρίζεις κάποιον ξεκινά η απομυθοποίηση, η αντίστροφη μέτρηση. Εμένα μου αρέσει η απομυθοποίηση. Εγώ τα απογυμνώνω τα πράγματα.
Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον κύριο Δημήτρη Αποστόλου; Τι κερδίσατε από αυτήν τη συνεργασία;
Προέκυψε ξαφνικά, από το πουθενά. Συνήθως έτσι μου συμβαίνουν τα πράγματα στη ζωή, ξαφνικά! Δεν βλέπω τις συνεργασίες μου από τέτοιο πρίσμα. Το βιβλίο έχει μέλλον ακόμα. Σκεφτόμαστε να γίνει σήριαλ, θα δείξει.

Με τι ασχολείστε αυτήν τη χρονική περίοδο; 
Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι με τα ίδια πράγματα. Είμαι διευθύντρια εκδόσεων ομίλου media και με τα βιβλία. Έχω μια σταθερότητα σε αυτά που κάνω.
Πώς αποφασίσατε, όμως, να ασχοληθείτε με τη συγγραφή;   
Η συγγραφή είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκα. Το πρώτο μου βιβλίο που κυκλοφόρησε ήταν το 1994, το «Alter». Έπειτα ξεκίνησα να εργάζομαι στα media, στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του Ομίλου Λαμπράκη. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου, κάπου στα 20 κάτι… Και συνεχίζεται…
Φωτογραφίες: Θανάσης Πολιτόπουλος 
Κόκκινο σύνολο: Paris Valtadoros 

mononews.gr