Τρίτη, Μαΐου 28

Μπαράζ ανακλήσεων από τον ΕΟΦ: Κραγιόν, πούδρες, σαμπουάν και φάρμακο για το έλκος

Αλλεπάλληλες οι ανακλήσεις προϊόντων από τα ράφια της ελληνική αγοράς τις τελευταίες μέρες, αφού σήμερα ο ΕΟΦ εκτός από την ανάκληση παρτίδων του σιροπιού Mucosolvan και του φαρμάκου Elcodrop, γνωστοποίησε την λήψη αντίστοιχων μέτρων και για καλλυντικά προϊόντα και ένα σαμπουάν!

Έτσι, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται παρτίδες από ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης και από διάφορα καλλυντικά προϊόντα, κυρίως πούδρες και κραγιόν.
Συγκεκριμένα ανακαλούνται τα εξής:
Ενισχυτικό σαμπουάν CADUTA για την πτώση των μαλλιών
Ανακαλείται η παρτίδα 2400515, διότι, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς το pH.
Ανάκληση παρτίδων καλλυντικών προϊόντων
Ανακαλούνται τα παρακάτω:
Πούδρα Lovie CONTOUR PERFECTION No 221. (αρ. παρτ. 03030217). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Πούδρα Lovie Compact Powder No.203A. (αρ. παρτ. 03040117). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, Eyeshadow, No18. (αρ. παρτ.: 4030250). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, No22. (αρ. παρτ.: 4060041). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: CHRISTOS AVGERIS & CO COSMETICS ACCESORIES
Κρέμα Lovie Μake up oil free No2 (αρ. παρτ.: 16470). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Πούδρα Lovie Compact Powder No 2015A. (αρ. παρτ. 03031117). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Κραγιόν Lovie MATTE lipstick Hyaluronic Acid & Argan Oil, Paraben free No 216. (αρ. παρτ. 161498). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS
Την απόσυρση παρτίδας του φαρμακευτικού προϊόντος ELCODROP Omeprazole 40mg/cap για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αποφάσισε ο ΕΟΦ, καθώς σε σχετικούς ελέγχους βρέθηκε ότι δεν τηρούσε τις προδιαγραφές.
Μετά από εργαστηριακό έλεγχο σε δείγμα, ο ΕΟΦ διαπίστωσε ότι η παρτίδα G10618 του φαρμακευτικού προϊόντος ELCODROP Omeprazole 40mg/cap δεν τηρούσε τις προδιαγραφές ομοιομορφίας μάζας και αποφάσισε την ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας.
Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας DOC PHARMA A.E.
Δείτε την απόφαση ανάκλησης παρτίδας του ELCODROP
Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ. 8 του Ν.1316/83, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 25 του Ν.3730/2008
2. Την υπ ’αριθ. 5-19 έκθεση Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση της παρτίδας G10618 του φαρμακευτικού προϊόντος ELCODROP Omeprazole 40mg/cap με ημερομηνία λήξης 06/2021, λόγω του ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου ομοιομορφίας μάζας που έγινε στο δείγμα δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές, βάση της υπ’ αριθ. 5-19 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ .
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας
Η εταιρεία DOC PHARMA A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.medicalland.gr/