Κυριακή, Μαΐου 12

ΤΡΙΑ καραμπινάτα ψέματα του Τσίπρα για τη συνεργασία του πατέρα του με τους δικτάτορες

ΤΡΙΑ καραμπινάτα ψέματα του Τσίπρα για τη συνεργασία του πατέρα του με τους δικτάτορες

Fact checking της ανάρτησης του Αλέκση για τον πατέρα και την οικογένειά του:
«Τον Οκτώβρη του '67 [ο πατέρας μου] δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός, αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Άμυνας.
Έτσι, συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στη πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.
Η Χούντα τούς αναζήτησε.

Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει.»

❌ Ο θείος «δεν κατάφερε να δραπετεύσει». Αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγραψε δήλωση μετάνοιας και κατέδωσε τους συναγωνιστές του. Αυτό προκύπτει από σημερινή έγγραφη δήλωση/παρέμβαση του Φ. Ιωαννίδη, που ήταν ο επικεφαλής της ΔΕΚΑ. Σήμερα, επίσης, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το κείμενο της ομολογίας του Ηρακλή Τσίπρα. Φαίνεται γνήσιο αλλά κρατούμε μια επιφύλαξη μέχρι να επιβεβαιωθεί πλήρως.

«Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα.
Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη, γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία.
Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Έτσι το '70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς.»

❌ Μπορεί να μην «μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του» αλλά κανονικότατα παρέμενε πρόεδρος ΔΣ της τεχνικής εταιρείας ΗΡΑΚΛΗΣ και υπέγραφε τους ισολογισμούς της εταιρείας, όπως τον εικονιζόμενο έτους 1971.

«Και λίγο αργότερα, το '72, αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία.»

❌Πριν ... δραπετεύσουν στη Σαουδική Αραβία μερίμνησαν προφανώς να υπογράψουν τον ισολογισμό της εταιρείας τους έτους 1972 (το έτος του ... διωγμού τους).
Επίσης, το 1971 ο «δραπέτης» και «διωκόμενος» Ηρακλής Τσίπρας λαμβάνει δημόσιο έργο στη Νίκαια και συναντάται με τον «πρόεδρο της κυβέρνησης», Γεώργιο Παπαδόπουλο, ως ο τρίτος στην ιεραρχία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού.

Είναι παθολογικός ψεύτης ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση ...

Άλκης ο Fact Checker

Idiotες
https://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_771.html