Πέμπτη, Μαΐου 9

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ! ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ [ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ]

Τον λόγο που κράτησε στο Δημοψήφισμα, τον ίδιο λόγο θα κρατήσει και στις προεκλογικές υποσχέσεις που εξήγγειλε ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Τσίπρας
4328092-1
Το αλαλούμ του ΦΠΑ σε προϊόντα και εστίαση είναι το ένα από τα όσα θα μπορούσε να σημειώσει κανείς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμα απάτη του Τσίπρα που τεχνηέντως παρουσίασε ελκυστικά τις παροχές του αλλά η ανάγνωση πίσω από τις γραμμές αποδεικνύει ότι μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

Το colpo grosso είναι με το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, που μπορεί να πέφτει στο 6%, αλλά στην πραγματικότητα ισοφαρίζει τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 15% στο 10%, που ισχύει από τον περασμένο μήνα.
Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν λογαριασμό συνολικού ύψους 181,74 ευρώ, εκ των οποίων τα 133,25 ευρώ είναι οι χρεώσεις της ΔΕΗ, επί των οποίων υπολογίζεται ΦΠΑ 13%, δηλαδή 17,32 ευρώ.
Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%, η σχετική επιβάρυνση πέφτει στα 7,99 ευρώ, άρα ο καταναλωτής έχει όφελος 9,33 ευρώ. Είναι έτσι; Όχι ακριβώς.
Με έκπτωση συνέπειας 15%, το όφελος για το συγκεκριμένο καταναλωτή θα ήταν 20,07 ευρώ, αλλά πλέον με την έκπτωση στο 10% το όφελος του περιορίζεται στα 13,37 ευρώ άρα «χάνει» 6,7 ευρώ. Άρα συνολικά, από τις δύο παρεμβάσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ο εν λόγω καταναλωτής κερδίζει μόλις 2,63 ευρώ.

 makeleio.gr