Σάββατο, Μαΐου 11

Χρήστος Μαντζιάρης : Ο Πάπας όρισε τις νέες εξελίξεις σε Ορθοδοξία, Ελλάδα και Βαλκάνια …Απώτερος σκοπός του ; το Άγιον Όρος !

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Ο Πάπας πήγε σε Βουλγαρία και Σκόπια για να ορίσει τις επόμενες εξελίξεις σε Βουλγαρία, Σκόπια, Οχρίδα, Μακεδονία, Θράκη με τελικό στόχο το Άγιον Όρος. Έτσι έχει η στρατηγική του Πάπα. Το ταξίδι του πραγματοποιήθηκε την στιγμή που η Νέα Τάξη περνάει στην επόμενη φάση της
υλοποίησης των σχεδίων της στις Βαλκανικές χώρες με επίκεντρο την Ελλάδα, διότι η Ελλάς είναι το από αιώνες εμπόδιό του στην μονοκρατορία του στον Χριστιανισμό. Αν υποτεθεί ότι ο Πάπας είναι χριστιανός.
Ο 83χρονος Ποντίφιξ (η λέξη «ποντίφιξ» προέρχεται εκ της λατινικής γλώσσης και σημαίνει ο «κτίζων γέφυρες»), ο οποίος έχει έναν πνεύμονα και για να κατέβει ένα σκαλί χρειάζεται πλέον υποστήριξη, επέλεξε να επισκεφθεί Βουλγαρία και Σκόπια μετά από κάποια αξιοπρόσεκτα γεγονότα. Επισκέφθηκε τα Νότια Βαλκάνια μετά την σύσκεψη Ευρωπαίων ηγετών με ηγέτες των Βαλκανικών χωρών πλην της Ελλάδος, για την οποία σύσκεψη δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, και μετά από τις προεδρικές εκλογές στα Σκόπια, τώρα που θα υπάρχει πλέον σταθερά και μακροχρόνια ηγεσία στο κρατίδιο.
Υπάρχει ακόμη ένα σοβαρό θρησκευτικό γεγονός που συνέβη το Μεγάλο Σάββατο, που πέρασε απαρατήρητο εδώ. Για πρώτη φορά, πολλά θα ζήσουμε από δω και ‘μπρός για «πρώτη φορά», το Άγιον Φως πήγε στα Σκόπια με το επίσημο αεροσκάφος της Βουλγαρικής κυβερνήσεως, γεγονός για το οποίο οι Σκοπιανοί ευχαρίστησαν εγκαρδίως τους Βουλγάρους. Αυτό είναι ύποπτο, διότι το ιστορικώς ορθό θα ήταν να έχουν οι δύο χώρες προβλήματα μεταξύ τους, λόγω των διεκδικήσεων των Βουλγάρων και λόγω των πράξεων των Σκοπιανών. Οι Σκοπιανοί έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο άγαλμα του Βουλγάρου βασιλιά Σαμουήλ δίπλα στο άγαλμα του Έφιππου Πολεμιστή, (δεν υπάρχει πλέον άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών), για το οποίο δεν διαμαρτύρονται οι Βούλγαροι, οι οποίοι όμως θεωρούν ως πρωτεύουσά τους σε Βυζαντινή περίοδο, την Αχρίδα, η οποία τώρα βρίσκεται στα Σκοπιανά εδάφη. Ο Σαμουήλ είχε την πρωτεύουσά του στην τερπνή και παραλίμνια τοποθεσία της Αχρίδας, όπου βρίσκεται και το κάστρο του. Εφ όσον οι δύο αντίπαλες χώρες είναι πλέον φίλες εξ ανάγκης, σημαίνει ότι κάπου αλλού θα ωφεληθούν και οι δύο. Αυτό το «αλλού» λέγεται Βόρειος Ελλάς.
Δίπλα ακριβώς στο κάστρο του Σαμουήλ κτίζεται η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ή Οχρίδος, επάνω στα ερείπια της παλιάς Αρχιεπισκοπής. Η αρχιεπισκοπή Αχρίδος με μεγάλη Ιστορία κατά το Βυζάντιο, είναι η επίσημη Εκκλησία της Βορείου Μακεδονίας, όχι του κράτους αλλά ολοκλήρου της περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, που
σημαίνει ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος έχει ιστορικά στην δικαιοδοσία της και τμήματα της σημερινής Βουλγαρίας.

Η υπόθεση της Αρχιεπισκοπής Οχρίδος, λέγεται και Οχρίδος, ανοίγει σε λίγο κατόπιν επιθυμίας του Πάπα, ώστε να έχουμε νέο πρόβλημα στην Ορθοδοξία μετά το της Ουκρανίας. Η υπόθεση Αρχιεπισκοπής Αχρίδος πρέπει να θεωρείται τελειωμένη και προσυμφωνημένη με τον Βαρθολομαίο. Διότι το τεράστιο νέο κτήριο της Αρχιεπισκοπής ολοκληρώνεται κατασκευαστικά σε λίγο. Θα είχε τελειώσει ήδη, αλλά ο αρχιτέκτονας απεδείχθη κλέφτης και τον έβαλαν στην φυλακή οι Σκοπιανοί. Καλά να πάθει, ποιος του είπε να κλέβει ενώ δεν έχει εκλεγεί από τον κυρίαρχο λαό! Ποιός είναι ο λόγος να οικοδομείται Αρχιεπισκοπή εάν δεν επρόκειτο ν’ αναγνωρισθεί;
Στοιχείο που καταμαρτυρά το ότι η Αρχιεπισκοπή Αρχίδος θ’ ανασυσταθεί όπως θέλει ο Πάπας, για ν’ ανακατωθούν τα Βαλκάνια και θρησκευτικώς, αποτελεί το γεγονός ότι από τις πάμπολλες κεραμοσκεπές της οικοδομής προεξέχουν τρεις γυάλινες πυραμίδες. «Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια». Οι τρεις γυάλινες πυραμίδες είναι ασύμβατες αρχιτεκτονικά με το οικοδόμημα, αυτό συμβαίνει για να φαίνονται εντονότερα. Οι τρείς πυραμίδες αποτελούν σύμβολο της Νέας Τάξης και κείνται συμβολικά αντίθετα του Σταυρού. Χριστιανικό κτήριο με νεοταξικά σύμβολα!

Στην Βουλγαρία ο Πάπας είπε στους Βουλγάρους ν’ ανοίξουν τα σπίτια τους στους μετανάστες. Στα Σκόπια δεν είπε τίποτα για μετανάστες αλλά μίλησε για ειρήνη, (τρέχα – γύρευε δηλαδή) αν και το γραφείο του Σόρος που επιβλέπει την διακίνηση των μεταναστών βρίσκεται στα Σκόπια. Στα Σκόπια δεν πρέπει να μιλάνε για μετανάστες διότι εκεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Τι ρατσισμός! Απαγορεύεται, διότι η κατάσταση είναι ήδη επικίνδυνη λόγω των αλβανών και η έλευση μωαμεθανών αποτελεί σοβαρό κίνδυνο διαλύσεως της χώρας πριν καλά -καλά ολοκληρωθεί η δημιουργία της και τότε με ποια αφορμή θ’ ακρωτηριάσουν την Ελλάδα;
Ο Πάπας είπε επίσης στα Σκόπια ότι οι τωρινοί «Μακεδόνες» δεν έχουν σχέση με τους παλαιούς. Αυτό το έκανε για να τους δείξει ότι είναι κάτοικοι μιας περιοχής και όχι ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Μακεδονίας, που σημαίνει ότι θέλουν να φτιάξουν την μεγάλη Μακεδονία, άρα θ’ ακρωτηριασθεί η Ελλάς. Οι δε Βούλγαροι έλαβαν ως φαίνεται την διαβεβαίωση περί της εξόδου τους στο Αιγαίον Πέλαγος. Απλώς, Σκόπια και Βουλγαρία πρέπει να είναι συντονισμένες χώρες στην διαμόρφωση των νέων καταστάσεων με βάση την Ορθοδοξία.
Οι Πάπες διατηρούν μια αιώνιο παράδοση. Έχουν αιώνιο κληρονομικό μίσος κατά της Ορθοδοξίας και για να σηκωθεί να πάει τώρα ο Πάπας Φράνσις σε Βουλγαρία και Σκόπια, δύο χώρες χωρίς σχεδόν καθόλου καθολικούς, στην πλατεία των Σκοπίων δεν θα ήταν ούτε χίλιοι άνθρωποι σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες, αν και μιλάνε για 10.000, αλλού είναι το παιχνίδι και όχι στις «προσεγγίσεις των λαών για το καλό του κόσμου». Άλλος είναι ο σκοπός του Πάπα και όχι ότι λένε στις τηλεοράσεις.

Απώτερος σκοπός του Πάπα, στο τέλος απ’ όλ’ αυτά, είναι το Άγιον Όρος. Η «καρδιά» της Ορθοδοξίας και της Ορθόδοξης Ελλάδος και αν δεν το δει αφανισμένο, δεν θα ησυχάσει. Τώρα, λόγω του «Μακεδονικού», σφίγγει σιγά-σιγά ο κλοιός και γύρω από το Άγιον Όρος που το κοντοζυγώνει, σε συνεργασία με τον Πούτιν και την αδυναμία του Βαρθολομαίου, όπως ο λύκος τα πρόβατα. Είναι δεδομένο πλέον ότι τα Σκόπια και η Βουλγαρία υπακούουν στα σχέδια του Πάπα, άρα θα ενταθεί κι άλλο το «Μακεδονικό» πρόβλημα, και θα επιφέρει στην Ελλάδα μας και στην Ορθοδοξία μας μεγαλύτερα προβλήματα.
«Τον Πάπα να καταράσθε» όπως είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Αυτός φταίει.
Χρήστος Μαντζιάρης

 triklopodia.gr