Πέμπτη, Μαΐου 2

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΙΧΑΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥΣ. ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΑ «ΖΟΜΠΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ Ή ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ

tsipras-papandreoy
Στην Κίνα ήταν μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, για να πάρει μέρος στο  δεύτερο Φόρουμ  της λyεγόμενης Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού, ο Τσίπρας ο οποίος, μετά,  πήγε κατ’ ευθείαν στην Κρήτη για να δώσει, ο άθεος, μια ακόμη παράσταση υποκρισίας στην τελετή της Ανάστασης. Η υποκρισία ήταν διπλή φυσικά: Αφενός η παρουσία του, όπως και της Μπαζιάνα, στην εκκλησία και αφετέρου τα «φιλιά της αγάπης» που αντάλλαξαν.
«Όχι, δεν μπαίνω σε Εκκλησία να ανάψω ένα κερί γιατί δεν είμαι θρησκευόμενος…» είναι η δημόσια δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος και δεν πρέπει να την ξεχνάμε κάθε φορά που τον βλέπουμε, όπως  τώρα, να παριστάνει τον «θεοσεβή» για να εξαπατήσει -και σε αυτό- τον κόσμο.
Κι από την άλλη πλευρά, αυτή η εικόνα του ζεύγους που πάει «χέρι- χέρι» και δίνουν αναστάσιμα φιλιά μέσα στην εκκλησία για να τους πάρει ο φακός, κάνει αυτούς που ξέρουν τι συμβαίνει να χαμογελάνε…
Αυτά συνέβησαν πάντως στην Κρήτη και τα είδαν όλοι, όπως είδαν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν για την «προστασία» του πρωθυπουργικού ζεύγους που ακόμη κι εκεί -σε περιβάλλον που θεωρείται από τα πιο «ασφαλή»- φοβόταν τις λαϊκές αποδοκιμασίες και τα κραξίματα. Και φρόντισαν με κάθε τρόπο να τα κρατήσουν μακριά.
Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όμως αυτά που έγιναν στο Πεκίνο και …δεν τα είδε κανείς παρά ελάχιστοι. Εμείς φυσικά τα μάθαμε και τα αποκαλύπτουμε. Και δεν αναφερόμαστε στις συναντήσεις που είχε ο Τσίπρας με Κινέζους αξιωματούχους και τις φωτογραφίες που έβγαλε μαζί τους. Η είδηση από την κινεζική πρωτεύουσα κρύβεται στη συνάντηση που είχε εκεί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου και σε όσα συμφώνησαν οι δυο τους!

Από τη συνάντηση αυτή μην περιμένετε να δείτε φωτογραφίες. Ήταν μια συνάντηση μυστική και φυσικά καθόλου τυχαία. Ήταν εντελώς προγραμματισμένη και κανονισμένη. Μα, στο μακρινό Πεκίνο; Ακριβώς, ακριβώς…
Στο φόρουμ για το «Δρόμο του Μεταξιού» ο Τσίπρας δεν ήταν ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε και μίλησε. Είχε πάει εκεί με ανάλογο πρόγραμμα και ο Παπανδρέου ο οποίος έχει και την ιδιότητα του μέλους της «Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Δρόμο του Μεταξιού». Από παλιά, σε όλα αυτά τα ταξιδάκια που έκανε ανά την υφήλιο ο Τζέφρι μάζευε διάφορους τέτοιους τίτλους για να τους έχει να παίζει, σαν παιχνιδάκια, τώρα που βρίσκεται στα αζήτητα. Όπως έχει και τον τίτλο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις «δόξες» του παρελθόντος…
Γιατί λοιπόν έχει σημασία μια τέτοια συνάντηση των δύο από τους σύγχρονους καταστροφείς της χώρας, του πρώην και του νυν; Σε λίγο καιρό, το πιθανότερο είναι να μην ασχολείται, κανείς, εντελώς μαζί τους. Όπως με τον πρώτο, έτσι και με τον δεύτερο. Κι όμως αυτή η συνάντηση στο μακρινό Πεκίνο έγινε, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που μας δίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, στα πλαίσια της προσπάθειας και των δύο να «νεκραναστηθούν»!
———————————-
tsiptasgap
Εδώ να σημειώσουμε ότι οι δυο άνδρες είχαν συμμετάσχει και στο προηγούμενο Forum για το «Δρόμο του Μεταξιού» στην κινεζική πρωτεύουσα  πριν από δυο χρόνια. Επίσης είχαν και τότε, είχαν συναντηθεί και είχαν συζητήσει «εφ’ όλης της ύλης» αλλά κι εκείνη  συνάντηση είχε κρατηθεί μυστική. Είχε αποκαλυφθεί αρκετά αργότερα και μάλιστα ο Παπανδρέου ήταν πιο «γνώριμος» ήδη στους Κινέζους και από τότε αναλάβει να φέρει σε επαφή με διάφορους αξιωματούχους και παράγοντες τον «πρωτάρη» Τσίπρα. Λειτουργούσε δηλαδή σαν πολιτικός, τουλάχιστον, «ντίλερ» και παράλληλα σαν κηδεμόνας του «νεαρού Αλέξη»…
Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι ο πρώην και ο νυν είχαν «συντονιστεί», μέσω των επιτελείων τους, εδώ και καιρό για την επίσκεψή τους και τη συνάντησή τους στο Πεκίνο. Κι ο «ενδιάμεσος» για αυτό το ραντεβού ήταν ο Κατρούγκαλος που ως υπουργός Εξωτερικών συνόδευε τον Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα ως άνθρωπος του Γιωργάκη, από την δεκαετία του 1990 στο υπουργείο Παιδείας (!), διατηρεί ανοικτή γραμμή μαζί του και παίζει το ρόλο της γέφυρας.

GAP-TSIPRAS
Το Πεκίνο «βόλευε» και τους δυο ως τόπος της μυστικής συνάντησής τους για τον πρώτο και πιο απλό λόγο ότι είναι πολύ μακριά από την Αθήνα στην οποία θα διακινδύνευαν πιο πολύ με διαρροές εάν την επέλεγαν για το ραντεβού τους. Όχι και τώρα ότι «γλίτωσαν», αφού τίποτα δεν μένει κρυφό, αλλά θα έχουν το περιθώριο να κάνουν κάποιες «διαψεύσεις», να δημιουργούν σύγχυση κλπ.
Το τετ-α-τετ τους, που έγινε την Μεγάλη Παρασκευή, κράτησε σχεδόν μια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Και όταν τελείωσε είχαν συμφωνήσει σε δύο βασικά πράγματα που τα σημειώνουμε γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας στην περίοδο των έντονων πολιτικών εξελίξεων που έχει ξεκινήσει:
Το ένα ήταν ότι από την πλευρά του ο Παπανδρέου θα κάνει ο,τι μπορεί για να παραμείνει το Κίνημα Αλλαγής σε «αντιδεξιά γραμμή» και να μην έχει καμία συνεργασία με τη ΝΔ μετά τις εκλογές και πολύ περισσότερο να μην τη στηρίξει εάν δεν έχει αυτοδυναμία για να σχημαμτίσει κυβέρνηση.
Το δεύτερο ήταν από την πλευρά του Τσίπρα, κυρίως, ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστούν πιο στενά και πιο άμεσα για τη δημιουργία της νέας «κεντροαριστεράς» στην οποία ο Τζέφρι θα έχει «κορυφαίο και διακριτό» ρόλο.
Με πιο απλά λόγια, Τσίπρας και Παπανδρέου είχαν στο Πεκίνο κρυφούς πολιτικούς «αρραβώνες» συμφωνώντας ότι ο ένας θα αβαντάρει τον άλλο και μετά τις εκλογές θα το …επισημοποιήσουν με το νέο κόμμα που θα φτιάξουν. Κι ο μεν Παπανδρέου θα «νομιμοποιήσει» τον Τσίπρα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο δε Τσίπρας θα «δικαιώσει» τον Παπανδρέου για τα μνημονιακά εγκλήματα που διέπραξε από το 2010.
Δοξάστε τους. Ή φτύστε τους…
Μαυρογιαλούρος από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ