Παρασκευή, Μαΐου 10

Ιταλία: Συνεχείς κατασχέσεις μαϊμού προϊόντων από την Ελλάδα

Ιταλία: Συνεχείς κατασχέσεις μαϊμού προϊόντων από την Ελλάδα
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 
zougla.gr
Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι κατασχέσεις των Ιταλικών Αρχών,  μαϊμού προϊόντων, τα οποία εισέρχονται στη γειτονική χώρα από λιμάνια της Ελλάδας.
Μόλις το προηγούμενο 24ωρο, η Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finazna), κατέσχεσε ποσότητα μαμούθ μαϊμού προϊόντων αξίας 300.000 ευρώ. Πρόκειται για παπούτσια
μάρκας FILA, εμπόρευμα το οποίο εισήλθε στο λιμάνι του Μπρίντιζι από ελληνικό λιμάνι.

Πριν από μερικές ημέρες, οι Ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν ακόμα μια μεγάλη ποσότητα του ίδιου ακριβώς εμπορεύματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αναφέρεται σε έκθεση των Ιταλικών Αρχών, το εμπόρευμα είχε προορισμό την Ισπανία.
Σε άλλη περίπτωση, οι Αρχές κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες ρούχων παραποιημένων. Το εμπόρευμα, όπως αναφέρεται, είχε εισέλθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια μέσω ελληνικού λιμανιού κατέληξε στην Ιταλία. Οδηγοί σε αυτή την υπόθεση δύο Έλληνες οι οποίοι και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του Ιταλικού νόμου.

Άλλη μια περίπτωση από τις δεκάδες, στις 18 Απριλίου, οι Ιταλοί εντόπισαν στο Μπρίτνιζι σε φορτηγό όπου οδηγούσε Έλληνας, 57.000 ζευγάρια μαϊμού υποδημάτων.

Επίσης στις 27 Μαρτίου, στο ίδιο λιμάνι, εισήλθε φορτηγό από ελληνικό λιμάνι το οποίο μετέφερε πολλές χιλιάδες παπούτσια παραποιημένα, μάρκας Adidas.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας Οικονομικού Εγκλήματος της γειτονικής χώρας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική αύξηση των κατασχέσεων παραποιημένων προϊόντων, τα οποία εισέρχονται στην Ιταλία διαμέσου ελληνικών λιμανιών. Στις  περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν, ο προορισμός του  εμπορεύματος είναι κινέζικες και ιταλικές εταιρείες ενώ αποστολείς φαίνονται κινέζικες εταιρείες από την Ελλάδα.