Τετάρτη, Μαΐου 8

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις διακοπές Τσίπρα: ΝΔ: «Ξεδιάντροπα υποκριτής» - Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές;»

ΝΔ: «Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο»


Με δήλωσή της τη Δευτέρα η Κατερίνα Παπαγοπούλου επιβεβαίωσε πως ο εκλιπών σύζυγός της, εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, παραχώρησε την θαλαμηγό «Odyssey» στον Αλέξη Τσίπρα και στην οικογένειά του διότι «τον έβλεπε κουρασμένο».
Μαίνεται η σφοδρή πολιτική κόντρα γιατ ις διακοπές του πρωθυπουργού σε πολυτελή θαλαμηγό τον Αύγουστο του 2018. Η υπόθεση πλέον λαμβάνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς.

Με δήλωσή της τη Δευτέρα η Κατερίνα Παπαγοπούλου επιβεβαίωσε πως ο εκλιπών σύζυγός της, εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, παραχώρησε την θαλαμηγό «Odyssey» στον Αλέξη Τσίπρα και στην οικογένειά του διότι «τον έβλεπε κουρασμένο».
«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», προσέθεσε η κ. Παναγοπούλου στον ιστότοπο του «Πρώτου Θέματος».
Ξεκαθάρισε πως θεωρεί ηθικά άμεμπτη την παραχώρηση του σκάφους στην πρωθυπουργική οικογένεια και προσέθεσε πως ο σύζυγός της – που έφυγε από την ζωή τον Φεβρουάριο – ήταν υπεράνω διαπλοκής και ανήκε σε μία «ελίτ ηθικής».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, η κ. Παναγοπούλου αναφέρει ότι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας «τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης».
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ξάνθη, άφησε να εννοηθεί πως η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών υπακούν σε πολιτικές σκοπιμότητες, εξαπολύοντας μάλιστα οξεία επίθεση σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
ΝΔ: Ξεδιάντροπα υποκριτής
Για τη ΝΔ, όπως έγραφε το Newpost, το ζήτημα των διακοπών του Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό έχει καθαρά δημόσια χαρακτηριστικά, καθώς δεν αφορά έναν απλό πολίτη, αλλά το πρόσωπο που βρίσκεται στο βασικό θεσμικό αξίωμα της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός. Δεν είναι δυνατόν να μην ανακοινώνεται ο τόπος των διακοπών του και οι πολίτες να μη γνωρίζουν που βρίσκεται», σημείωνε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς, που υπενθύμιζε ότι τον Αύγουστο του 2018, με την Ελλάδα να πενθεί τους νεκρούς στο Μάτι, η ΝΔ είχε θέσει ερώτημα για το που είχε εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας τότε.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε να κάνει δωρεάν διακοπές τον Αύγουστο με την πολυτελή θαλαμηγό ενός εφοπλιστή, του οποίου η σύζυγος λίγους μήνες νωρίτερα, το Μάιο του 2018 , ορίστηκε από τον ίδιο άμισθη σύμβουλός του για θέματα διασποράς, αποτελεί και αυτό ένα προϊόν πολιτικής συναλλαγής. «Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο», τονίζονταν στην ανακοίνωση της οδού Πειραιώς.
Παράλληλα, στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι η κυβέρνηση, εκτός από κάθε μανδύα ηθικής, έχει χάσει και τη μάχη για το κοινωνικό πρόσημο.
Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές;
Τη δική του απάντηση έδωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά και την παραδοχή της Κατερίνας Παναγοπούλου ότι παραχώρησε τη θαλαμηγό της στον πρωθυπουργό για να κάνει διακοπές.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε:
«Ο πρωθυπουργός δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα και στο Παρίσι».
«Η κυρία Παναγοπούλου είναι άμισθη σύμβουλος, συνεργάτης του πρωθυπουργού και δικαιούται να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό τον 15Αύγουστο για δυο τρεις μέρες ανάπαυλας. Τον κάλεσε τον φιλοξένησε και αυτό είναι όλο. Θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον κ. Πορτοσάλτε το δημοσιογραφικό επίπεδο του οποίου όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν δικαιούται κάποιος να κάνει 2-3 μέρες διακοπές; Αυτό δεν συνιστά πολιτική είδηση» υποστήριξε, ενώ για τις αναφορές ότι ήταν αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι υπεραμύνθηκε: «Ήταν 25 ημέρες μετά το Μάτι. Δεν έκανε διακοπές εκείνη την περίοδο και ο κ. Μητσοτάκης; Τι υποκρισία είναι αυτή;».
«Αυτό δείχνει την πολιτική γύμνια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία οποτεδήποτε βλέπει μια θετική είδηση, εστιάζει σε κίτρινες ειδήσεις.
Κάνει αντιπολίτευση με Πολάκη, τώρα με κλεμμένες φωτογραφίες. Η τοξική αυτή πολιτική, που έχει επιλέξει γυρίζει μπούμερανγκ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τον Ιανουάριο του 2015 εν μέσω πρωτοφανούς μιντιακής επίθεσης. Κατάφερε να κερδίσει το δημοψήφισμα, και ξανακέρδισε το Σεπτέμβριο του 2015 μέσα σε μιντιακό καταιγισμό. Όλοι νομίζουν ότι με κίτρινες, παραπολιτικές, τοξικές ειδήσεις θα κερδίσουν κάνουν λάθος. Στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει και το τελευταίο αφήγημα της ΝΔ, ότι εμείς είμαστε απομονωμένοι από το λαό. Ο γόνος των ελίτ υποστηρικτής των ελίτ πολιτεύεται με βάση τα συμφέροντα της ελίτ είναι ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε.http://newpost.gr