marieclaire.gr
Με τη Σελήνη να κινείται στον άξονα Ταύρου (Νέα Σελήνη 4/5) – Σκορπιού (Πανσέληνος 18/5), αυτό το μήνα οι λέξεις-κλειδιά είναι «απόκτηση» και «απώλεια». Το κόλπο βέβαια είναι να εξιχνιάσετε ποια από τις δύο ταιριάζει στην περίσταση κάθε φορά, καθώς Ερμής, Αφροδίτη και Αρης σε ένα ιδιόμορφο πλανητικό καρουζέλ θολώνουν την εικόνα.

Κριός
Στο μύθο του τζίτζικα και του μέρμηγκα ποτέ δεν σκέφτηκες τον εαυτό σου ως μέρμηγκα (ούτε ο Αίσωπος, εδώ που τα λέμε). Με Ερμή και Αφροδίτη στο ζώδιό σου, όμως, καταφέρνεις να μαζέψεις αρκετά σποράκια (λέγε με και «επαγγελματικές ευκαιρίες») ώστε να είσαι έτοιμη για το χειμώνα (λέγε με και «Πανσέληνο στον οίκο της Εφορίας»).
Ταύρος
Ενας μήνας για υπογλώσσια. Αρχικά η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου περνάει ξυστά από τις μοίρες του Ουρανού, φέρνοντας αλλαγές-αστραπή. Επειτα, στις 18 Μαΐου, η Πανσέληνος κλονίζει μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες. Αλλά ΟΚ, με Ερμή και Αφροδίτη στο πλευρό σου χαμένη δε βγαίνεις, οπότε, άσε τα υπογλώσσια και πιες ένα κρασάκι. Εχεις και γενέθλια.
Δίδυμοι
Δεν ήσουν και ποτέ κανένα μνημείο αυτοσυγκράτησης. Αλλά κάτι το χιούμορ, κάτι η έμφυτη εξυπνάδα σου σε γλίτωναν από τις περισσότερες κακοτοπιές. Αυτό το μήνα όμως ο Αρης στο ζώδιό σου σε κάνει πιο hot tempered από ποτέ και ο μπαμπάς Ερμής δε βοηθάει και πολύ να βρεις τις σωστές λέξεις. Καλύτερα να μασάς…
Καρκίνος
Is there still sex in the city? Δεν είναι μόνο το επερχόμενο remake της γνωστής σειράς, αλλά και ο ενδόμυχος προβληματισμός σου αυτό τον καιρό, με την Πανσέληνο να σε «χτυπάει» στον οίκο που επηρεάζει φλερτ και ρομαντισμό και το δίδυμο Κρόνο – Πλούτωνα ανάδρομους στον οίκο των σημαντικών σχέσεων. Οσο για την απάντηση; Σε κάνα δίμηνο.
Λέων
Ενα all star cast με Νέα Σελήνη (4/5), Ερμή (7-21/5), Αφροδίτη (16-31/5) και φυσικά Ουρανό (όλο το Μάιο) να κάνουν -όλοι- πέρασμα από τον οίκο της καριέρας σου. Το θέμα με τις all star cast ταινίες βέβαια είναι να έχουν και πλοκή. Αλλιώς καταλήγουν Suicide Squad με τον Ερμή στο ρόλο του Joker.
Παρθένος
Με το κλίμα στο γραφείο πιο ανυπόφορο από ποτέ, ο Αρης σου ψιθυρίζει να παραιτηθείς, ενώ η Νέα Σελήνη να κλείσεις one way ticket για το Μπαλί και να αφοσιωθείς στην καλλιέργεια βιολογικής παπάγιας. Η αστρολόγος σού λέει να περιμένεις ως τις 22 που μπαίνει ο Ερμής στο 10ο οίκο σου και θα έρθεις στα συγκαλά σου.
Ζυγός
Τα καλά νέα: μετά από δύο μήνες με την ντραμακουίνη σου να χτυπάει κόκκινο, αυτό το μήνα ξαναβρίσκεις τον cool εαυτό σου. Τα κακά νέα: μαζί με τον cool εαυτό σου βρίσκεις και όλες εκείνες τις αποδείξεις από τις cool αγορές που έκανες εν βρασμώ ψυχής και τώρα πρέπει να αποπληρώσεις στην κάρτα σου. Not cool.
Σκορπιός
Ακόμα και στις πιο παρανοϊκές στιγμές σου ξέρεις ότι ο χειρότερος εχθρός κρύβεται στον καθρέφτη σου. Αυτό συμβαίνει και αυτό το μήνα, με τους πλανήτες να σου προσφέρουν απλόχερα ευλογίες σε αισθηματικά και οικονομικά, αλλά την Πανσέληνο στο ζώδιό σου να σε κάνει να τα βλέπεις όλα με καχυποψία. Μη σου βάζεις τρικλοποδιές, κρίμα είναι.
Τοξότης
Με το Δία ανάδρομο στο ζώδιό σου, οι ατυχίες φαίνεται να σε κυνηγάνε όπως το Mad Sweeney στο «American Gods». Σε αντίθεση με τον κοκκινομάλλη leprechaun, όμως, εσύ έχεις τουλάχιστον δύο θεούς με το μέρος σου: τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 5ο οίκο σου να ευνοούν νέα φλερτ και δημιουργικά projects. Και κάπως έτσι, νιώθεις τυχερή.
Αιγόκερως
«We found love in a hopeless place» τραγούδαγε η Ριάνα το 2011, που είχε κι εκείνη επιστροφή Κρόνου (πραγματικό γεγονός). «We found love in a hopeless place» τραγουδάς κι εσύ αυτό το μήνα, όπου εν μέσω της γνωστής μαυρίλας Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιό σου βρίσκεις το χρόνο (Ερμής) και τη διάθεση (Αφροδίτη) να φλερτάρεις και να διασκεδάσεις.
Υδροχόος
Σαν τους Λέοντες, έτσι κι εσύ νιώθεις αυτό το μήνα την πίεση στον άξονα καριέρα – οικογένεια. Αντίθετα με τους Λέοντες, όμως, εσύ βάζεις προτεραιότητα το σπίτι σου, τα παιδιά σου (δίποδα ή τετράποδα) και εκείνη την ανακαίνιση/μετακόμιση που σκεφτόσουν καιρό τώρα αλλά βαριόσουν να ξεκινήσεις. Δεν είσαι συχνά (ή ποτέ) domestic τύπος, οπότε απόλαυσέ το όσο κρατήσει.
Ιχθύες
Μπορεί γενικά να συχνάζεις στο δεύτερο αστέρι όπως κοιτάζεις δεξιά στο δρόμο για τη Χώρα του Ποτέ, αυτό το μήνα όμως θα μας τιμήσεις με την παρουσία σου εδώ στη Γη. Και θα μας εκπλήξεις με την αποκάλυψη πως ναι, μπορείς να σκεφτείς πρακτικά και να αδράξεις οικονομικές ευκαιρίες όταν χρειάζεται. Think happy thoughts.