Πέμπτη, Μαΐου 16

«Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» – Η SGS και τα πρατήρια BP συμπράττουν για 2η φορά για καλό σκοπό


Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ήταν ο 2ος σταθμός του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» που υλοποιούν η SGS και τα πρατήρια ΒP και το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων και εθελοντών.

Με μοναδικό στόχο ένα πιο όμορφο «σήμερα» για τα αδέσποτα τετράποδα, τη φροντίδα τους, τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντί τους, 814 μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ενώ 162 τετράποδα αδέσποτα στειρώθηκαν.

Όπως ανέφερε η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ιδρύτρια της Save a Greek Stray (SGS), «Είμαστε περήφανοι για την 2η δράση του προγράμματος «Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης». Προτεραιότητα μας είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές.»
Αναφερόμενη στην δράση που μόλις ολοκληρώθηκε στο Δήμο Ανατολικής Μάνης πρόσθεσε: «Ενημερώσαμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας ενώ παράλληλα οι κτηνίατροί μας Χρήστος Κτενάς και οι συνάδελφοι του Θεόδωρος Μπαμπλένης, Λάζαρος Καρανάσιος, Νίκος Παπαθεοδώρου, Θωμάς Σβήγκας, στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Με την υποστήριξη των πρατηρίων της BP, θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρο μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα.»
Από την πλευρά του ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ, δήλωσε: «Ως Όμιλος ΕΛΠΕ και δίκτυο πρατηρίων BP, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, υποστηρίζουμε το πρόγραμμα «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα», λειτουργώντας ως πρεσβευτές του μηνύματος για υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. Μαζί με τη «Save a Greek Stray» βοηθήσαμε στην εκπαίδευση μαθητών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης καθώς και στην στείρωση των αδέσποτων κατοικίδιων της περιοχής με σκοπό να έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, υπενθυμίζοντας πως όλα ..ξεκινούν από εμάς.»
Αναφερόμενος στις υπηρεσίες που διαθέτουν επιλεγμένα πρατήρια της ΒP για τα κατοικίδια πρόσθεσε: «Το δικαίωμα στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και σε ένα άνετο ταξίδι, δεν έχουν μόνο ο οδηγός και οι συνεπιβάτες αλλά και τα κατοικίδια που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο. Για τον λόγο αυτό, στη BP, πρωτοπορούμε με την υπηρεσία «Φροντίδα κατοικίδιων» σε πρατήρια κεντρικών οδικών αξόνων, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να διεκπεραιώνουν ανενόχλητα τις συναλλαγές τους αφήνοντας με ασφάλεια, για όσο διάστημα χρειάζεται, το κατοικίδιό τους, αλλά και να μπορούν να το φροντίσουν προσφέροντας νερό ή τροφή σε ειδικά μπολ μιας χρήσης. Φροντίζουμε τον οδηγό αλλά δεν ξεχνάμε και τον τετράποδο συνοδηγό.»

ΠΗΓΗ