Σάββατο, Ιουνίου 8

Εκλογές 2019: Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Εκλογές 2019: Υποψήφιος με τον Βελόπουλο ο Θεόδωρος Κατσανέβας
Στη Β΄Αθήνας και στον Βόρειο Τομέα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο οικονομολόγος και πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας με την ''Ελληνική Λύση'' του Κυριάκου Βελόπουλου. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κόμματος ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου, μαζί με μια ομάδα που δημιούργησε τόσο σε επίπεδο θέσεων αλλά και δομών το κόμμα.
Ο Θεόδωρος Κατσανέβας εκτός από την υποψηφιότητα του βρίσκεται στα σημαντικότερα όργανα της » Ελληνικής Λύσης» όπως είναι το πολιτικό συμβούλιο αλλά και η οικονομική επιτροπή του κόμματος, επίσης μετέχει και σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την οικονομία. (Μακροοικονομία, Αναπτυξιακή, Νομισματική και Φορολογική πολιτική – Χρηματοπιστωτικό σύστημα, – Ναυτιλία, Πολιτισμός, Τέχνες, Αθλητισμός)
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θόδωρος Κατσανέβας είναι ο μοναδικός πρώην βουλευτής, εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου, που θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αλλά ακόμα και αυτός είναι εκτός του Κοινοβουλίου, πάνω από δεκαπέντε χρόνια.
Στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκαν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι βουλευτές της Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο, εκεί ο Κυριάκος Βελόπουλος τους παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες αλλά και την γραμμή που θα ακολουθήσει η »Ελληνική Λύση» κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί κανένας από τους υποψήφιους βουλευτές. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics, λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. Από το 1981 έως το 1985, διοικητής του Ι.Κ.Α. Από το 1985 έως το 1989) και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθήνας από το 1989 έως το 2004).
Ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ως σύζυγος της κόρης του Σοφίας.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας, ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το κόμμα “Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων”, στα πρότυπα του “Κινήματος Πέντε Αστέρων” του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.