Παρασκευή, Ιουνίου 28

7 τρόποι για να σου φύγει το φούσκωμα σε λιγότερες από 24 ώρες

Unsplash
Αν το φούσκωμα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου, εδώ θα βρεις τους απλούς τρόπους που πραγματικά μπορούν να σε βοηθήσουν.
Φυσικά και δεν μπορεί να φύγει «ως δια μαγείας». Υπάρχουν συνήθειες που αυξάνουν την ένταση της δυσφορίας που σου προκαλεί και σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις καταπιεί όλο τον αέρα που υπάρχει γύρω σου. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, θα νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία και το φούσκωμα θα μετριαστεί.

Αν πχ. Έχεις μια σημαντική υποχρέωση τις βραδινές ώρες της ημέρας και δεν θες να νιώθεις δυσφορία, ξεκίνα την προσπάθεια από το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσεις!
Μέχρι το βράδυ θα δεις σημαντική διαφορά! Να θυμάμαι ότι δεν φτάνει μόνο μια ημέρα προσπάθειας για να περιορίσεις το φούσκωμα σε σταθερή βάση. Χρειάζεται αναθεώρηση του συνολικού τρόπου διατροφής σου.
Ποιοι είναι οι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να περιορίσεις το φούσκωμα;
1) Ξεκίνα τη μέρα σου σωστά: Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα και άσε τις ευεργετικές του ιδιότητες να βάλουν τα θεμέλια μιας ημέρας με ευεξία (μπορείς ακόμα να προσθέσεις λίγη κανέλα ή πιπέρι καγιέν για έξτρα αντιφλεγμονώδη δράση). Θα δεις μεγάλη διαφορά στο πεπτικό σου σύστημα και θα νιώσεις αναζωογόνηση. Ο καφές, οι χυμοί και τα ροφήματα με ζάχαρη ή γλυκαντικά στην αρχή της ημέρας αυξάνουν την ένταση του πρηξίματος.
2) Νερό-νερό-νερό: Αν υπάρχει ένας εχθρός του πρηξίματος, αυτός είναι το νερό. Αποτοξινώνει, ενυδατώνει, καταπραΰνει το στομάχι απομακρύνοντας την δυσφορία και ανακουφίζει από το φούσκωμα. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς.
3) Απόφυγε όσο μπορείς τα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Δεν λέμε σε καμία περίπτωση να τα βγάλεις από το διαιτολόγιό σου (αυτό θα πρέπει να συμβεί μόνο αν σου προκαλούν δυσανεξία). Αν, όμως έχεις διαπιστώσει ότι σου προκαλούν φούσκωμα, μην τα καταναλώσεις σε περίπτωση που δεν θες το σώμα σου να «αντιδράσει» ενώ βρίσκεσαι σε μια σημαντική για εσένα περίσταση.







4) Φάε "έξυπνα": Γαλακτοκομικά, λαχανικά που προκαλούν ευαισθησίες στο έντερο, αναψυκτικά, τυποποιημένες τροφές και όσπρια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των τροφών που ευνοούν το δυσάρεστο φούσκωμα. Τζίντζερ, σπαράγγια, αβοκάντο και μπανάνες είναι οι τροφές που βρίσκονται στη λίστα των τροφών που μπορούν να σε ανακουφίσουν σε σημαντικό βαθμό από το πρήξιμο.
5) Απόφυγε το αλάτι: Ο Νο1 σύμμαχος της κατακράτησης υγρών στο σώμα. Αντί για αλάτι πρόσθεσε μπαχαρικά στο φαγητό και απόλαυσε την πλούσια γεύση και τον άρωμά τους περιορίζοντας τις πιθανότητες εμφάνισης φουσκώματος..bovary.gr