Τρίτη, Ιουνίου 4

Πού θα βρείτε τους πιο νόστιμους και αφράτους λουκουμάδες στην πόλη

Πού θα βρείτε τους πιο νόστιμους και αφράτους λουκουμάδες στην πόλη Αν θέλετε να ξυπνήσετε μνήμες από τα παιδικά σας χρόνια, τότε μία στάση σε κάποια από τις διευθύνσεις που ακολουθούν επιβάλλεται. Τέσσερα στέκια στην πόλη, διαχρονικά αλλά και πιο μοντέρνα, υμνούν τους ελληνικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες και τους σερβίρουν πιο
λαχταριστούς από ποτέ.
Αφράτοι και ταυτόχρονα τραγανοί, «λουσμένοι» με μέλι ή σοκολάτα, λιώνουν στο στόμα κάνοντας τους πάντες να μην μπορούν να αντισταθούν.

LUKUΜΑΔΕΣ


Οι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές των LUKUΜΑΔΕΣ, στην οδό Αιόλου (πλατεία Αγίας Ειρήνης) στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα υπέροχο εκμοντερνισμένο και ταυτόχρονα νοσταλγικό κατάστημα, η παλιά κλασική συνταγή –απλή και ισορροπημένη– παίρνει σάρκα και οστά, ισορροπώντας άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις.
Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του LUKUΜΑΔΕΣ προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα που παράγονται στη χώρα μας, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή «ανάγκη».

Κτιστάκης


Από τις σταθερές αξίες της πόλης, για αυθεντικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες. Οι λουκουμάδες στον Κτιστάκη στην Ομόνοια (Σωκράτους 59) είναι μικρές, μελωμένες μπουκίτσες πασπαλισμένες με κανέλα και σουσάμι που λιώνουν στο στόμα και γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή που έφερε ο ιδιοκτήτης από τα Χανιά.

Κρίνος


Λειτουργεί από το 1923 και αποτελεί απαραίτητη στάση στο κέντρο, όταν ο δρόμος σας βγάλει στην Αιόλου (νο 87). Αφράτοι εσωτερικά και τραγανοί εξωτερικά, οι λουκουμάδες του Κρίνου σερβίρονται σε σχήμα δαχτυλιδιού και συνοδεύονται με μέλι ή σοκολάτα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία στην πόλη με καλτ σκηνικό που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα


Η οικογενειακή παράδοση κρατάει από το 1930 και η συνταγή των φημισμένων λουκουμάδων Μπαλατσούρα, στο Αιγάλεω (Γρηγορίου Κυδωνιών 1), παραμένει αναλλοίωτη για περισσότερα από 85 χρόνια. Αυτή είναι, άλλωστε, και το μυστικό της επιτυχίας τους, αφού η γεύση και τα αρώματά τους θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο.
Εκτός από τους παραδοσιακούς με μέλι και κανέλα, μπορείτε να δοκιμάσετε λουκουμάδες με λευκή πραλίνα και μπισκότο Οreo, με σοκολάτα και παγωτό, καθώς και άλλους γευστικούς συνδυασμούς που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό. Εδώ θα βρείτε, επίσης, γαλακτοκομικά προϊόντα, από τα οποία ξεχωρίζουν το ρυζόγαλο και οι κρέμες.

 newsbeast.gr