Σάββατο, Ιουνίου 8

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει πιο πολύ στις εκλογές!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει πιο πολύ στις εκλογές! | Newsit.grΚαθώς κλείνει η πρώτη μετεκλογική εβδομάδα μετά τις τοπικές κάλπες και κατ’ ουσίαν η πρώτη προεκλογική ενόψει των εθνικών εκλογών, η εικόνα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.
Στη ΝΔ με τη σιγουριά της νίκης κρατούν χαμηλό προφίλ, προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη και να πορευτούν ως την 7η Ιουλίου χωρίς να σπείρουν φόβο ή ανασφάλεια. Και το πετυχαίνουν. Ξέρουν ότι έχουν εδραιώσει την ελπίδα της μείωσης των φόρω
ν και την αυξάνουν διακριτικά. Δηλαδή έχουν στρατηγική και την υπηρετούν.
Αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το ένα σοβαρό λάθος μετά το άλλο δείχνοντας το μέγεθος του σοκ που υπέστησαν και την πλήρη αδυναμία χάραξης στρατηγικής που θα μειώσει τις απώλειες.
Χθες Πέμπτη για παράδειγμα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τη δήλωση του έξω από το Μαξίμου επιχείρησε να επαναφέρει το φόβο. Θυμήθηκε το αντιμνημονιακό του προφίλ και προσπάθησε να μιλήσει ξανά για τους κακούς Ευρωπαίους –αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε… στενά- που είναι έτοιμοι να επιβάλουν νέα μέτρα αν δεν είναι αυτός πρωθυπουργός.
Με το φόβο κερδήθηκαν εκλογές μόνο το 2012 από τη ΝΔ. Και όταν το 2015 το κόμμα αυτό τον ξαναέριξε στην προεκλογική μάχη ηττήθηκε κατά κράτος γιατί οι πολίτες προτίμησαν την ελπίδα που δημιουργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα πάλι η ελπίδα υπάρχει. Φαίνεται στο χρηματιστήριο ,στην αγορά ,στις επιχειρήσεις. Είναι περιορισμένη αλλά υπαρκτή. Και έχει να κάνει κυρίως με την προσδοκία μείωσης φόρου που περιμένουν όλοι από τον Κ. Μητσοτάκη.
Ο φόβος είναι η συνταγή αποτυχίας αν δεν έχεις άλλο σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει καλά αλλά το ξεχνά.
Λίγο μετά τη δήλωση Τσίπρα τα όσα έγιναν στη βουλή με τη αθλιότητα των διορισμών …συγγενών και φίλων ακύρωσαν την έστω και λαθεμένη «γραμμή» που έβαζε ο πρωθυπουργός και έδωσαν προς την κοινωνία για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι «όλοι ίδιοι είναι».
Η κυβέρνηση επιχείρησε μετά την κατακραυγή να πάρει πίσω τους μισούς(!) διορισμούς. Και η κυρία Τασία που ομολόγησε ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες της για να βολέψει την κόρη της μας ανακοίνωσε ότι έκανε λάθος και για να αυτοτιμωρηθεί δε θα κατέβει στις εκλογές. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι και να κατέβαινε δε θα εξελέγετο…
Και το απόγευμα ήρθε η κορωνίδα. Η κυβέρνηση έστειλε στη Bουλή την τροπολογία για την οποία υποτίθεται ότι έμεινε ανοιχτό το κοινοβούλιο. Αυτή για τη μείωση του αφορολόγητου που δύο φορές ως τώρα είχε απορρίψει. Αλλά σε αυτή προβλέπεται ότι δε θα ισχύσει το αφορολόγητο όμως ως αντίμετρο θα καταργηθούν ευνοϊκά μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020. Στην κατακραυγή που ακολούθησε η κυβέρνηση αντέτεινε ότι τα ευνοϊκά μέτρα που θα καταργηθούν θα τα επαναφέρει αν ξαναγίνει κυβέρνηση!
Με απλά λόγια τρικυμία εν κρανίω. Τόση που και όποιος από αυτούς που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές προβληματιζόταν μήπως επανακάμψει οργίζεται, απογοητεύεται και φεύγει μακριά…
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα έκανε ότι μπορούσε όχι για κλείσει αλλά για να ανοίξει και άλλο την ψαλίδα.