Προσοχή: κυκλοφορούν ελεύθεροι πολιτευτές

Για άλλη μια φορά ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την προεκλογική εκστρατεία οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι σε κάνεις να θες να κρυφτείς
Προσοχή: κυκλοφορούν ελεύθεροι πολιτευτές | in.gr
Τέτοιες μέρες νοσταλγώ την εποχή της λίστας.
Τότε που τα ψηφοδέλτια τα έφτιαχναν τα κόμματα που όριζαν και την σειρά των υποψηφίων.
Όμως, αυτό ήταν μια σύντομη περίοδος και εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε πάλι το «κυνήγι του σταυρού».
Μόνο που σε αυτό εμείς οι πολίτες αισθανόμαστε κυνηγημένοι.

Πας να πάρεις το αυτοκίνητό σου; Δύο – τρία φυλλάδια στους προφυλακτήρες.
Μπαίνεις στο facebook σου σκάνε αμέσως τα ποστ «Υποψήφιος Υποψηφιόπουλος – χορηγούμενη».
Θες να δεις ειδήσεις ή να ακούσεις ραδιόφωνο, στρατιά οι υποχρεωτικές συνεντεύξεις υποψηφίων που ενίοτε έχουν τόσο πιστά αποστηθίσει αυτά που πρέπει να πουν που τα επαναλαμβάνουν όποια και εάν είναι η ερώτηση.
Πιστεύω βαθιά στη δημοκρατία και θεωρώ το «σταυρό» την πιο δημοκρατική διαδικασία.
Όμως, αγαπητές και αγαπητοί υποψήφιοι, προσπαθήστε να μην μας κάνετε να χάνουμε κάθε ελπίδα για το μέλλον της χώρας ή και της ανθρωπότητας εν γένει.
Προσπαθήστε καταρχάς να καταλάβετε ότι δεν διαφημίζετε οδοντόπαστες και άρα οι θέσεις σας είναι πιο σημαντικές από το χαμόγελό σας.
Μας ενδιαφέρει η διαδρομή σας στην πολιτική ή η επαγγελματική σας καταξίωση, αλλά όχι απαραίτητα το εάν υπήρξατε πρόσκοπος.
Ούτε ακριβώς θα κριθεί το μέλλον της χώρας από τις αθλητικές σας επιδόσεις.
Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι σέβεστε τις οικογενειακές αξίες αλλά δεν θα σας ψηφίσουμε για τις οικογενειακές σας φωτογραφίες.
Είναι σωστό ότι χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, αλλά στα 50 με γκρίζα μαλλιά δεν είστε ακριβώς έφηβοι.
Αν απλώς «είδατε φως και μπήκατε» σε ένα νεοπαγές κόμμα, γράψτε κάτι σεμνό και μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεκαετίες τώρα ήσασταν στρατευμένοι στον αγώνα.
Το ότι αγαπάτε τον ή την αρχηγό του κόμματός σας το φανταζόμαστε, οπότε η κλασική φωτογραφία απλώς πιάνει χώρο στο φυλλάδιο, χώρο στον οποίο θα μπορούσατε να γράψετε κάτι που να θυμίζει έστω πολιτικό πρόγραμμα.
Επίσης, τα φυλλάδια είναι αντιοικολογικά, οπότε μπορείτε και να μην βγάλετε καθόλου.
Στην εποχή του google καλό είναι να αναφέρετε την πολιτική σας διαδρομή και ίσως και καμιά εξήγηση γιατί έχετε περάσει από τόσο πολλά κόμματα.
Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι κατεβαίνετε σε εκλογές. Θέλετε να εκπροσωπήσετε κάποια πολιτική ιδεολογία και να είστε ο αντιπρόσωπος των εκλογέων σας. Το σύνθημά σας ας δείχνει ότι το κατανοείτε αυτό.
Άλλο οι εκλογές, άλλο η διαφήμιση νέας πιτσαρίας, άλλο η μαρκίζα επαρχιακού σκυλάδικου. Μην τα μπερδεύουμε.
Ξέρω ότι περηφανεύεστε για την ικανότητά σας να σκαρώνετε στιχάκια. Όμως, ένα ατυχές σύνθημα σε έμμετρη μορφή απλώς θα γίνει viral αλλά ψήφους δεν θα φέρει.
Και γενικά, θυμηθείτε: κανένας δεν σας υποχρεώνει να το κάνετε.
Αυτά, καλή επιτυχία και καλή καρδιά ακόμη και εάν δεν εκλεγείτε.

 .in.gr