Δευτέρα, Ιουνίου 10

Πέντε απλοί τρόποι για να έχετε νεανική επιδερμίδα


Με τις καθημερινές υποχρεώσεις , αμελείται την φροντίδα της επιδερμίδα σας;
Δοκιμάστε να κάνετε τα βασικά και μην ξεχνάτε ότι οι υγιεινές επιλογές μπορούν να συμβάλλουν στην καθυστέρηση της φυσικής γήρανσης και στην πρόληψη διαφόρων δερματικών
προβλημάτων.

Μειώστε το άγχος – Το ανεξέλεγκτο στρες μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο και να προκαλέσει ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Προσπαθήστε λοιπόν να περιορίσετε το άγχος σας και βρείτε χρόνο για να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. Φυσικά, η ξεκούραση και ο ύπνος μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας σας

Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο – Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να περιποιηθείτε το δέρμα σας είναι να το προστατεύσετε από τον ήλιο. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, κηλίδες, δυσχρωμία και άλλα δερματικά προβλήματα, καθώς και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Για την πληρέστερη προστασία από τον ήλιο χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, αποφύγετε τον ήλιο από τις δέκα το πρωί μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι και φορέστε λεπτά ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Φροντίστε με απαλότητα την επιδερμίδα σας – Για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας απαλή περιορίστε τον χρόνο που κάνετε μπάνιο, καθώς το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά της έλαια, και χρησιμοποιήστε χλιαρό αντί για πολύ ζεστό νερό. Επίσης, αποφύγετε τα ισχυρά σαπούνια και επιλέξτε ήπια καθαριστικά. Σκουπίστε απαλά το δέρμα σας με μία πετσέτα και ενυδατώστε το.

Ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή – Μία υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση. Καταναλώστε πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες. Φυσικά, το νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.



Σταματήστε το κάπνισμα – Το κάπνισμα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται γερασμένο και συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων. Αυτό συμβαίνει διότι επηρεάζει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις ουσίες που χαρίζουν ελαστικότητα στο δέρμα. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου που κάνετε όταν καπνίζετε μπορεί να είναι μία ακόμη αιτία για την εμφάνιση ρυτίδων.