Παρασκευή, Ιουνίου 7

Καταγγελία: Παρέδωσαν τούρκους φυγάδες στον Ερντογάν

Καταγγελία: Παρέδωσαν τούρκους φυγάδες στον Ερντογάν
zougla.
Συνέβη την 6 Ιουνίου στη θέση Ισαάκιο Έβρου. Στρατιωτική περίπολος εντόπισε τρεις νεαρούς τούρκους φυγάδες που πέρασαν στην Ελλάδα με την πρόθεση να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για τους Ιμπραχίμ Α., Ιμπραχίμ Β. και Γιλμάζ Τζ. Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία που ανάρτησε στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης,
οι τρεις νεαροί φυγάδες συνελήφθησαν, τους αφαιρέθηκαν τα χρήματα και τα χαρτιά που κατείχαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Χειμωνίου. Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικό όχημα χωρίς πινακίδες και από στρατιωτικούς αγνώστου αρμοδιότητας. Στη συνέχεια με φουσκωτή λέμβο μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές.
Φωτογραφίες από το Facebook που ανήρτησε ο Απόστολος Δοξιάδης
Φωτογραφίες από το Facebook που ανήρτησε ο Απόστολος Δοξιάδης
Το zougla.gr
απευθύνθηκε αμέσως στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ . Και τα δύο επιτελεία δήλωσαν άγνοια και παρέπεμψαν στην Αστυνομία. Ωστόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Σιριτούδης με τον οποίο συνομίλησε το zougla.gr διέψευσε κατηγορηματικά πώς υπήρξε τέτοιο περιστατικό.
Τελικά η ηλεκτρονική μας εφημερίδα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αν και γνώριζαν στο Υπουργείο  την καταγγελία του Απόστολου Δοξιάδη εν τούτοις οι αρμόδιοι  δεν ήταν σε θέση να δώσουν αρχικά κάποιο στοιχείο για την υπόθεση. Θα απευθύνονταν (είπαν) στην ΕΛ.ΑΣ. για να πληροφορηθούν τα καθέκαστα.
Φωτογραφίες από το Facebook που ανήρτησε ο Απόστολος Δοξιάδης
Φωτογραφίες από το Facebook που ανήρτησε ο Απόστολος Δοξιάδης
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στον Έβρο και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής τον πρώτο λόγο σε θέματα διακίνησης προσφύγων, φυγάδων από την Τουρκία για πολιτικούς λόγους και μεταναστών έχει η FRONTEX. Αν όντως η πληροφορία είναι ακριβής τότε τίθεται μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα διότι οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία όταν παραδίδονται πίσω στις τουρκικές αρχές κινδυνεύουν άμεσα ακόμη και με τη ζωή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς ή έχουν ήδη διωχθεί για τις πολιτικές θέσεις τους ή επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία για να αποφύγουν την σύλληψή τους.
Ωστόσο αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αφού ενημερώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Αστυνομικός διευθυντής ΑΜ- Θ , αντιστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης  διέταξε έρευνα για το περιστατικό. Για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας του Απόστολου Δοξιάδη ενημερώθηκε και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr τη διαδικασία ενημέρωσης για το συμβάν κίνησε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Η δημόσια καταγγελία που ανάρτησε ο Απόστολος Δοξιάδης είναι η εξής:

zougla.gr