Σάββατο, Ιουνίου 8

Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τους στόχους του με το παραπάνω

Η Ε.Ε. «δεν είναι απλώς ένας μηχανισμός που μετράει αριθμούς», αλλά έχει πολιτικά ανταγωνιστικές δυνάμεις, που προωθούν η καθεμία τα μηνύματα και τις επιδιώξεις της, σχολίασε αναφορικά με την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». «Άρα, όντως, έχει μεγάλη σημασία
ποιος διαπραγματεύεται και σε ποια πολιτική βάση, με τους Ευρωπαίους» πρόσθεσε.
Ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι καθώς η πολιτική της ΝΔ είναι πολύ κοντά στην πολιτική κύκλων της Ε. Ε. που προωθούν τη λιτότητα», οι πρόσφατες εξαγγελίες θετικών μέτρων της κυβέρνησης «όντως, κινδυνεύουν από μια νίκη της ΝΔ».
Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι είναι γνωστό και στους Ευρωπαίους εταίρους το σκεπτικό στο οποίο βασίζονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι, όμως, όπως είπε, «προφανώς και αυτοί αναπτύσσουν τις δικές τους στρατηγικές και ελπίζουν να τις πετύχουν τώρα που υπάρχει προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα». Πρόσθεσε δε, ότι «αυτό το φαινόμενο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και άλλες φορές κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων οι εταίροι είχαν ενστάσεις, ως προς το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της με το παραπάνω, με ένα υπερπλεόνασμα, όπως το λέμε, το οποίο ακριβώς έπρεπε και όφειλε να επιστρέψει στην κοινωνία».
Ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι «η πολιτική της ΝΔ είναι πολύ κοντά στην πολιτική αυτών των κύκλων της Ε.Ε., όπως του κ. Βέμπερ, που προωθούν τη λιτότητα» και τόνισε ότι αυτή είναι «η πολιτική άποψη αυτή του δεξιού κομματιού της Ευρώπης, στο οποίο «είναι ενταγμένος ο κ. Μητσοτάκης», που «είναι φανατικός οπαδός του κ. Βέμπερ» και πρόσθεσε: «Όντως, λοιπόν, κινδυνεύουν αυτά (τα θετικά μέτρα) από μια νίκη της ΝΔ».
Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι το «διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο και είναι ένα, το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη τετραετία» και «εάν η ανάσα, που έχουμε αρχίσει να παίρνουμε, συνεχίσει να γίνεται μεγαλύτερη», ώστε «να ανακουφίζονται περισσότερο οι Έλληνες συμπολίτες μας» και τα «μεσαία στρώματα να μπορέσουν να δουν κι αυτοί μια καλύτερη μέρα», ή «αν θα γυρίσουμε πίσω σε πρακτικές που μας πηγαίνουν πίσω σε εποχές ΔΝΤ», με «λιτότητα», με «συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και παραχώρηση τομέων του στο ιδιωτικό κέρδος», με τη σχέση προσλήψεων / αποχωρήσεων, μια προς πέντε στον δημόσιο τομέα, αντί μία προς μία, που είναι σήμερα».