Τετάρτη, Ιουνίου 12

Το νέο σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ


Μεγάλη ανησυχία στην ΕΡΤ για την πλειονότητα των υπαλλήλων όσον αφορά την επόμενη ημέρα του φορέα, στην περίπτωση που η ΝΔ –όπως όλα δείχνουν– γίνει κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο
Χατζηνικολάου, δείχνει να έχει υπαναχωρήσει από την αρχική του θέση, δηλώνοντας πως δεν θα κλείσει την ΕΡΤ. Στο παρελθόν, στον ίδιο δημοσιογράφο, στην εκπομπή «Στον Ενικό», είχε υποστηρίξει πως είχε δίκιο ο Αντώνης Σαμαράς όταν την έκλεισε.
Ποια όμως είναι η επόμενη ημέρα για την ΕΡΤ; Πέρα από τον σχεδιασμό που γίνεται στην οδό Πειραιώς και σε κέντρα και παράκεντρα του Ραδιομεγάρου, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δεσμευθεί για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους των 3 ευρώ κατά 50%, στο 1,5 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσω του ανταποδοτικού τέλους είναι 36 ευρώ και η ΝΔ υπόσχεται πως θα τη μειώσει σε 18 ευρώ, λίγο πιο πάνω από τη Σλοβακία (16,1 ευρώ) και το Μαρόκο (1,8).
Με το υφιστάμενο τέλος των 3 ευρώ η ΕΡΤ λειτουργεί τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας, ορχήστρες και πληρώνει ένα προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων.