Πόλεμο και διαμελισμό της Ελλάδος διατάσσουν οι USA. Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις!


O Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε δυο φορές σε ένα μήνα 22/1 και εχθές με τον υπουργό Αποστολάκη.
Τα δυο άρθρα που ακολουθούν είναι κατατοπιστικά για το μέλλοντης χώρας.
Επικίνδυνες καταστάσεις: Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα να τοποθετήσουν «ελεγκτές-τοποτηρητές» στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις!Την τοποθέτηση Στρατιωτικών Συνδέσμων (Military Liaison Officers), πρακτικά «κομισάριων-τοποτηρητών», στις κρίσιμες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα τον έμμεσο έλεγχο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους και την δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα ακόμα και τυχόν έκτακτη ανάπτυξή τους, ζήτησαν οι ΗΠΑ επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr, οι Αμερικανοί ζήτησαν επίσημα να υπάρχουν μόνιμα ενταγμένα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του '50 και του '60 στις πλέον αξιόμαχες μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στις Ζ΄ ΜΑΚ, το ΕΤΑ, την ΔΥΚ και την 31η ΜΕΕΔ!
Δηλαδή στον κορμό της Δύναμης "Δ".
Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), θεωρείται η πιο άρτια και με πολλαπλή «πολιτική» χρήση μονάδα, με καθήκοντα την διείσδυση στην εχθρική ενδοχώρα και την εκτέλεση των κορυφαίων προσώπων της τουρκικής αλυσίδας διοίκησης,
αλλά και την καταστροφή τουρκικών στρατηγικών υποδομών.
Η ΔΥΚ είναι προορισμένη να εξαπολυθεί σε αποστολές καταστροφής των τουρκικών παράκτιων αμυντικών εγκαταστάσεων.
Και η 31η ΜΕΕΔ έχει ως αποστολή την διείσδυση στο τουρκικό έδαφος και την περισυλλογή των Ελλήνων πιλότων που θα καταρριφθούν σε επιχειρήσεις εντός της τουρκικής επικράτειας.
Σε αυτές τις μονάδες οι ΗΠΑ ζήτησαν και επίσημα να τοποθετήσουν «τοποτηρητές», υπό τον μανδύα του «αναγκαίου κοινού σχεδιασμού και εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ» και «Την μεταφορά αιτημάτων από και προς τις εμπλεκόμενες μονάδες, προκειμένου να συντονίζονται καλύτερα οι συνεκπαιδεύσεις»
Μάλιστα υπόσχονται ότι «Θα τοποθετήσουν στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας».
Φυσικά, η ενέργεια δεν περιορίζεται μόνο από την ανάγκη τους να ελέγξουν εκ των έσω και να έχουν πρωτογενή πληροφόρηση για τις κινήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης.
Ο πολιτικός έλεγχος - γιατί περί αυτού πρόκειται - εν είδη «κομισάριων» των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, υπαγορεύεται από την ανάγκη των ΗΠΑ να ελέγξουν το μοναδικό ετοιμοπόλεμο κομμάτι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (πλην των Μοιρών μαχητικών της ΠΑ και ορισμένων ναυτικών μονάδων) οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των οποίων είναι μόνιμοι, ανησυχούν για την παρακμή της χώρας και σε περίπτωση ατυχούς για την Ελλάδα, εξέλιξης μιας ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης, θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε δεύτερη φάση με τρόπο που δεν είναι αυτός που θέλουν οι ΗΠΑ.Το επόμενο άρθρο:
Βόρεια Μακεδονία: Συναντήσεις Αμερικανών με Αποστολάκη – Ντιμιτρόφ – Ποια ήταν τα στελέχη που πήγε ο Αμερινακός πρέσβης στον ΥΕΘΑ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο Αμερικανός πρέσβης τον επισκέφθηκε, συνοδεύοντας δυο στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν ήταν καθόλου διαφωτιστική για το γεγονός. Πάντως δεν πρόκειται για άνευ ουσίας συνάντηση, όπως θέλησαν να περάσουν στους δημοσιογράφους πηγές από το γραφείο του υπουργού.
Τι έλεγε η ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Chris Socha (senior professional staff member
to the chairman of the senate foreign relations committee) και Hannah Thoburn, τα οποία συνοδεύονταν από τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Paytt.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Κατ΄αρχήν και μόνο το γεγονός ότι ανακοινώνεται, δείχνει και την σπουδαιότητα της επίσκεψης.
Τα δυο στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας, δεν πέρασαν καθόλου τυχαία από την Ελλάδα. Είναι στελέχη που κάνουν επαφές για την συμφωνία των Πρεσπών.
Την προηγούμενη της συνάντησης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στην Αθήνα, είχαν συναντήσεις στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας τα στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και η προώθηση της Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης.
Τα στελέχη της Γεορυσίας χαιρέτισαν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία και τόνισαν ότι έχει αποτελεί το παράδειγμα για την επίλυση και άλλων ανοικτών ζητημάτων στην περιοχή.
Ο υπουργός Dimitrov ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχή υποστήριξή τους στους στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ευχαρίστησε επίσης την Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, για το πρόσφατο ψήφισμά της που υποβλήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, το οποίο υπογράμμισε τα οφέλη της Συμφωνίας Πρεσπών για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής, και βοήθησε στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

armyvoice.gr


Πηγή


attikanea http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/06/usa.html#ixzz5q4DiskXh