Τρίτη, Ιουλίου 2

ΚΕΕΛΠΝΟ: «Τρέχουν» για 1.100 προσλήψεις σε πέντε ημέρες με διαδικασίες-σκάνδαλο

keelpno_main

Δείτε το έγγραφο της 29ης Ιουνίου (ημέρα Σάββατο), με το οποίο ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα, από την Δευτέρα 1 Ιουλίου, οι εν λόγω προσλήψεις, με ρυθμούς της τάξης των 60-80 την ημέρα!

Με πλήρη αδιαφορία τόσο για τις οδηγίες του ΑΣΕΠ όσο και για το ηθικόν του πράγματος, το δίδυμο που διέλυσε τη δημόσια υγεία στη χώρα, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του, Παύλος Πολάκης, προχωρούν, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στις 1.100 επίμαχες προσλήψεις ημετέρων στο Κέντρο, με απίστευτες διαδικασίες-εξπρές, λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές.

Το προκλητικό δίδυμο στο υπουργείο Υγείας, που έκανε σημαία… 23 προσλήψεις επί ημερών Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλούμενο μάλιστα αστήρικτες τελικά κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού, έστησε βιομηχανία προσλήψεων, με απλή έγκριση από την πολιτική ηγεσία και χωρίς καν να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις των λοιπών υποψηφίων στο σχετικό διαγωνισμό, που σκαρφίστηκαν.

Το χειρότερο είναι ότι, ενώ επικαλούνται επείγουσες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα εγκληματικά φαινόμενα (βιασμοί κλπ), προσλαμβάνουν ειδικότητες άσχετες με το πρόβλημα, ακόμα και οικονομολόγους, διοικητικούς ή και δημοσιογράφους! Αν και η διαδικασία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, το υπουργείο και η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ άφησαν το θέμα να συρθεί και τώρα ζητούν από τις υπηρεσίες να διεκπεραιώνουν 60-80 προσλήψεις την ημέρα τουλάχιστον, προκειμένου προφανώς να προλάβουν, έστω και ασθμαίνοντας, τις εκλογές, για ευνόητους μάλλον λόγους.

Το ιστορικό  
   
Στις 23 Ιουνίου το protothema.gr έγραψε ότι ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ απέστειλε στις 20 Ιουνίου 2019 -μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- την με αριθμό πρωτόκολλου 4864/ 20-06-2019 επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, με την οποία ζητούσε την άδεια κατ' εξαίρεση πρόσληψης από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 1.100 ατόμων του Προγράμματος PHILOS και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ -δηλαδή με απλή έγκριση-απόφαση του επίσης διορισμένου από τους Α. Ξανθό και Π. Πολάκη διοικητικού συμβούλιου  του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και πριν καν εξεταστούν ενστάσεις λοιπών υποψηφίων.

Μάλιστα, ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ επικαλέστηκε προς υποστήριξη αυτού του πραγματικά απίστευτου  αιτήματος λόγους «κατεπείγοντος», την ώρα που, στην ίδια επιστολή, συνομολογεί ότι είχε άπλετο χρόνο για τις εν λόγω προσλήψεις, αφού οι θέσεις προκηρύχτηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ ένα χρόνο πριν -δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018!

Προκειμένου, δε, να γίνει δεκτό το πρόδηλα ψηφοθηρικό αίτημα, έπειτα από 4,5 χρόνια απραξίας, ο κ. Ρόζενμπεργκ δεν δίστασε να επικαλεστεί την ανάγκη αντιμετώπισης όχι θεμάτων δημόσιας υγείας αλλά  ακραία και απάνθρωπα επιβλαβείς πράξεις που συμβαίνουν στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, όπως εμπορίας ανθρώπων, ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Στη λίστα των προσλήψεων όμως υπάρχουν ειδικότητες παντελώς άσχετες με τη δυνατότητα αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων, όπως οικονομολόγοι, στατιστικοί, βιοστατιστικοί ακόμα και… δημοσιογράφοι (πέρα από μαίες, διοικητικούς, διασώστες κλπ).

Σημειωτέον ότι στο από 21 Μαΐου 2019 έγγραφο που είχε στείλει το ΑΣΕΠ στον κ. Ρόζενμπεργκ ρητώς ενημερώνει ότι έχει ελέγξει μόνο  ελάχιστο μέρος ενστάσεων υποψηφίων (μόλις 235) επί των προσωρινών πινάκων αποτελεσμάτων του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τις ανωτέρω 1.575 προσλήψεις και άρα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, ώστε να προχωρήσουν οι προλήψεις. Προς τούτο, το ΑΣΕΠ καλεί τον κ. Ρόζενμπεργκ να περιμένει πριν κάνει αλλαγές στους προσωρινούς πίνακες και πριν βγάλει οριστικά αποτελέσματα.

Το ΑΣΕΠ αναφέρει χαρακτηριστικά: «… Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να προβείτε στην αναμόρφωση των πινάκων της οικείας ειδικότητας μετά την αποστολή νεότερης απόφασης μας με την οποία θα εξετάζεται το σύνολο των ενστάσεων της ειδικότητας ΠΕ, ΤΕ νοσηλευτικής και ελλείψει δε βοηθών νοσοκόμων…».

Παρά τα ανωτέρω, οι για ελάχιστες ακόμα ημέρες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κύριοι Ξανθός και Πολάκης όχι απλά δεν σταμάτησαν, αλλά «έθαψαν» την επιστολή του ΑΣΕΠ και παράλληλα, σε συνεννόηση με τον κ. Ρόζενμπεργκ, προσέφυγαν με έγγραφό τους (που έχει την ίδια ακριβώς ημερομηνία «20-6-2019»  με την επιστολή του Θεοφίλου Ρόζενμπεργκ) στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου όλως παρελκυστικά και ανάμεσα σε λοιπές ανάγκες νοσοκομείων να αποσπάσουν, μόλις την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, την πολυπόθητη έγκριση συνέχισης  απευθείας πρόσληψης από το ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 1.100 ημετέρων μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, χωρίς καν να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις των  χιλιάδων υπολοίπων υποψήφιων.

Μόλις το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, ο διορισμένος από τους Ξανθό και Πολάκη πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει εντολή εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προς ονομαστικά συγκεκριμένους υπαλλήλους από το προσωπικό του Κέντρου όπως -υπό την καθοδήγηση του προσφάτως αναβαθμισμένου από τον ίδιο στελέχους Ιωάννας Παυλόπουλου- να ολοκληρώσουν πριν τις εκλογές τις 1.100 προσλήψεις. Συγκεκριμένα, διατάζει τους υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως «… από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιουλίου και κάθε μέρα ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΝΙΜOUM 60-80 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ/ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ!!!! ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΡΑΠΤΩΣ (IN COPY) ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΣ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ»!

Στην ουσία δηλαδή, θα προσλάβουν πάνω από 1.100 άτομα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, οι συμβάσεις των οποίων σε μεγάλο βαθμό εξαιρετικά πιθανώς μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ αναγκαστικά θα ακυρωθούν.

Δεν έχει ξανασυμβεί στην δημόσια διοίκηση, αλλά ούτε και στον πολιτικό βίο ποτέ, να προσλαμβάνονται 1.100 άτομα, πέντε εργάσιμες μέρες  πριν τις εκλογές και πριν καν εξεταστούν οι ενστάσεις των λοιπών υποψηφίων, δηλαδή να υπογράφονται επίσημα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, συμβάσεις υπό αίρεση με έναν απροκάλυπτο αγώνα δρόμου και δη για μια προκήρυξη για την οποία ουδέν έπραξαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή από τον  Σεπτέμβριο του 2018, που δημοσιεύτηκε!


Δείτε την επιστολή Ρόζενμπεργκ για τις προσλήψεις