Παρασκευή, Ιουλίου 26

Ακόμη 35 στόματα πρέπει να ταΐζουν οι Έλληνες σε παράνομους μετανάστες που εισέβαλαν στη χώρα μας. Κάθε μέρα όλο και έρχονται, 400 ευρώ είναι αυτά κάθε μήνα δεν είναι λίγα

Σε δομές φιλοξενίας οδηγούνται 35 μετανάστες που συγκεντρώθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου

Σε δομές φιλοξενίας οδηγούνται 35 πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου
Σε δομές φιλοξενίας μεταφέρονται 35 μετανάστες που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να συλληφθούν για να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου και να εξασφαλίσουν έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα μας.

Επρόκειτο για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, που, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι ίδιοι, έφτασαν τα προηγούμενα 24ωρα με τη βοήθεια δουλεμπόρων -και μέσω του λεγόμενου δρόμου του Έβρου- στη Θεσσαλονίκη, ενώ σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.
Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί τούς μετέφεραν σε τμήματα αλλοδαπών, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες περισσότεροι από εκατό Κούρδοι πρόσφυγες είχαν κατασκηνώσει στο ίδιο σημείο, που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, με το ίδιο αίτημα.