Πέμπτη, Ιουλίου 11

Γ. Τράγκας: «Η αβεβαιότητα τελείωσε – Η ΝΔ έχει μπροστά της μία 4ετια να θεραπεύσει τον κόσμο από τις «πληγές» του Τσίπρα»

ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΞΙΟΣ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ....
Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ανέλυσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM, λέγοντας πως «όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι παίρνοντας ένα κομμάτι από την τούρτα». Ακόμα πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη 4ετια για να απαλύνουν την κοινωνία από τις πληγές που τους προκάλεσε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως παραμένει ελκυστικός έχοντας δεξαμενίσει μεγάλη ανοχή του κοινού.

Η ανάλυση του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα:
«Καλή νέα πολιτική εποχή. Ο λαός μίλησε. Μίλησε σοφά. Αποφάνθηκε. Έχουμε αυτοδύναμη ισχυρότατη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας. Έχουμε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και μία ομαλή εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Είναι καλό για τον τόπο την Δημοκρατίας ότι είχαμε δύο ήρεμες πολιτικές αναμετρήσεις. Αυτό καταγράφεται στο ενεργητικό και του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Καλή τύχη και καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και στην αξιωματική αντιπολίτευση του Α. Τσίπρα.»
«Η αβεβαιότητα τελείωσε. Η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα βαδίζει σε κινούμενη άμμο. Από σήμερα έχουμε ισχυρότατη κυβέρνηση με 158 βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η στρατηγική του απέδωσε καρπούς. Ενισχύθηκε βέβαια από τη σειρά λαθών και παραλήψεων του κ. Τσίπρα. Η εθνική τραγωδία στο Μάτι και οι Πρέσπες έριξαν τον Τσίπρα. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της υφίσταται γιγαντιαία πολιτική φθορά. Ο κ. Τσίπρας παρά τα όσα έκανε φαίνεται ότι είναι ακόμη ελκυστικός. Έχει δεξαμενίσει μεγάλη ανοχή του κοινού και για αυτό έπεσε μόνο 3 μονάδες από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.
Ο κ. Μητσοτάκης επανάφερε την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή τη νίκη.  Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 31.5 %  και οι 8 μονάδες διαφορά που έχασε από τη Νέα Δημοκρατία, συγκράτησε το κύριο όγκο των δυνάμεων του. Ανέβασε το ποσοστό τους από τις ευρωεκλογές και παρά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησης του έπεσαν μόνο 3 μονάδες από το ποσοστό των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015.»
«Όλοι είναι ευχαριστημένοι όλοι πήραν ένα κομμάτι από την τούρτα. Η Νέα Δημοκρατία μετά από αρκετά χρόνια και χωρίς να έχει ονόματα όπως αυτά της Μπαρτσελόνα κατόρθωσε υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση κινητοποιούμενη σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός και έχει μπροστά του μια ολόκληρη 4ετια για να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία σε μια ομαλή κατάσταση και να θεραπεύσει τις υπάρχουσες πληγές. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι μια Βουλή και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά, πιο σοβαρή και λογική.
Η ελίτ της χώρας δείχνει επίσης ικανοποιημένη. Επανήλθε η κεντροδεξιά. Όλοι είναι ευχαριστημένοι από την τούρτα, το ίδιο και οι δανειστές. Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο με βάση τα πρώτα δημοσιεύματα δείχνουν θετικοί και ικανοποιημένοι από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»
«Το ΚΙΝΑΛ κατόρθωσε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του όπως και το ΚΚΕ. Η κ. Γεννηματά πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το 8% παρά την επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος δικομματισμός ο είναι ήδη γεγονός. Όλος ο κορμός του ΠΑΣΟΚ ενσωματώθηκε στον Τσίπρα. Είναι προσωπική επιτυχία του κ. Βαρουφάκη η είσοδός του στη Βουλή. Ο κ. Βελόπουλος μπήκε τελικά στη Βουλή παρά τον πόλεμο που υπέστη λόγω των τηλεπωλήσεων. Η Χρυσή Αυγή βγήκε από τη Βουλή και μάλλον η έξοδος είναι οριστική. Ακόμα και η τελευταία εικόνα ήταν αντιαισθητική.
Η Νέα Δημοκρατίας επανήλθε στην εξουσία χάρις στη θηλιά που έβαλε ο Τσίπρας στην κοινωνία, ο οποίος δεν διαφύλαξε τη ζωή των πολίτων, δεν βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, δεν βελτίωσε την αγορά και επίσης πλήγωσε την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Η αλλαγή έγινε αλλά ο Προμηθέας δεσμώτης είναι δεμένος στο βράχο. Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Είμαστε ακόμη δεμένοι στο μνημόνιο.»