Πέμπτη, Ιουλίου 18

Πάνος Μιχαλόπουλος: Τίτλοι τέλους για τον γνωστό ηθοποιό – Η μεγάλη «στροφή» στα 70 του και η δύσκολη απόφαση να γίνει…

8a1719_02
Η πλούσια πορεία του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, και ο γάμος του με την Κορομηλά!
Η κόντρα με τον ΑΝΤ1 λόγω της απόλυσης του γιου του και η άρνησή του να χορέψει στο «Dancing»
Ηταν το sex symbol της δεκαετίας του ’80, σε σούπερ αρρενωπή έκδοση, κόντρα σ’ αυτή του «γλυκούλη» Σταμάτη Γαρδέλη!

Μιλάμε για τον Πάνο Μιχαλόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε ως ζεν πρεμιέ με μεγάλη γκάμα, καθώς στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα έπαιξε στο σινεμά (από τη βραβευμένη ταινία «Ιφιγένεια» του Ευριπίδη πλάι στην Ειρήνη Παππά, με υπογραφή Μιχάλη Κακογιάννη, μέχρι τα γνωστά νεανικά κι ανέμελα φιλμ του Γιάννη Δαλιανίδη «Βασικά… καλησπέρα σας» και «Τα τσακάλια»). Σήμερα απέχει από τα καλλιτεχνικά και ασχολείται με τα πατρογονικά του κτήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον νομό Μεσσηνίας.
Ο Πάνος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1949 στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στη Μικρομάνη, ένα χωριό οχτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Οι γονείς του παντρεύτηκαν από έρωτα, όπως έχει δηλώσει, και μάλιστα η μητέρα του ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερη από τον πατέρα του!
Ο ίδιος σε ηλικία 14 ετών το έσκασε από το σπίτι και έφυγε στην Αθήνα για να συναντήσει τα αδέλφια του που ζούσαν εκεί. Εχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές θεατρικές, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και σε βιντεοταινίες. Συνολικά έχει παίξει σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές μέχρι το 2009, που γύρισε την τελευταία του, με τον τίτλο «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε» σε διαδικτυακό κανάλι. Η καριέρα του στο σινεμά άρχισε τη δεκαετία του ’70 στην πολεμική ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Αέρα, αέρα, αέρα» (1972), ενώ δύο χρόνια μετά έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στο θρυλικό «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη.
Πετυχημένα σήριαλ
Μερικές από τις πιο επιτυχημένες του δουλειές στην τηλεόραση είναι οι ακόλουθες: «Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία» (1985, ΕΡΤ) «Τμήμα Ηθών» (1992, ΑΝΤ1), «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο» (2001, ANT1), «Η ώρα η καλή» (2004, Mega) κ.ά. Στο θεατρικό σανίδι η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1978 στο πλευρό της Ελλης Λαμπέτη στο έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», που ανέβηκε στο θέατρο Σούπερ Σταρ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Μάουρο Μπολονίνι.
Στο ίδιο θέατρο δύο χρόνια μετά πρωταγωνίστησε -με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Ηλία Λογοθέτη- σε ένα gay έργο που συζητήθηκε πολύ, την «Ξανθιά φράουλα». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε, επίσης, πάλι με την Ελλη Λαμπέτη στο έργο «Ντόλλυ», το οποίο ανέβηκε στο Σούπερ Σταρ, με σκηνοθέτη τον Μίνω Βολανάκη. Μια ακόμη επιτυχημένη θεατρική του δουλειά στα χρόνια της εντυπωσιακής νιότης του ήταν η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο έργο «Η κυρία με τις καμέλιες», το 1982, στο θέατρο Αλίκη, πάλι με σκηνοθέτη τον Μπολονίνι. Οσο για την κινηματογραφική του παρουσία, ο κατάλογος των ταινιών του είναι μακρύς, με πολλές εμπορικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε -κυρίως- τη δεκαετία του ’80.
Ο γοητευτικός ηθοποιός έκανε δύο γάμους: Από την πρώτη του γυναίκα, που εργαζόταν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, απέκτησε έναν γιο, τον Σωτήρη. Ο δεύτερος γάμος του έγινε με τη Ρούλα Κορομηλά, την οποία γνώρισε το 1981, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και εφτά χρόνια μετά, το 1988, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ομως, ύστερα από δυο χρόνια τράβηξαν χωριστούς δρόμους.
Σε συνέντευξή του έχει πει ότι εκείνος έβαλε το χέρι του για να κάνει η Ρούλα τον «Πρωινό καφέ». «Ημουν ένα σκαλοπάτι για να μπει η κυρία στον ΑΝΤ1» δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο
Το παρασκήνιο
Επίσης, ο Μιχαλόπουλος δεν διατηρεί καλές σχέσεις και με τον ΑΝΤ1, που ήταν για χρόνια δεύτερο σπίτι του. Ο λόγος; Η απόλυση του γιου του από το κανάλι του Αμαρουσίου, όπου εργαζόταν ως τεχνικός, στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Μάλιστα, τότε συζητιόταν το όνομά του για να συμμετάσχει στο «Dancing with the stars», κάτι που δεν έγινε τελικά, γιατί, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη «Espresso» το 2010, ήταν πολύ χολωμένος από την άδικη απόλυση του παιδιού του. «Να συμμετάσχω στο αυτοαποκαλούμενο talent show του ΑΝΤ1 που έδιωξε τον γιο μου, τον Σωτήρη, ύστερα από 12 χρόνια που δούλευε εκεί ως οπερατέρ; Πλάκα μού κάνεις; Επεσα από τα σύννεφα όταν τον απέλυσαν. Μου έλεγε παλιά ο Κυριακού ότι “Το παιδί σου είναι και παιδί μου” και “Ο μισός ΑΝΤ1 χτίστηκε από σένα”, κι αφήνει κάποια ανθρωπάκια του να διώχνουν το παιδί μου – “παιδί του”; Και θα πάω εγώ να του χορέψω και στο “Dancing”; Χυδαιότητα είναι αυτό! Να τους φτύσω; Τσάμπα θα πήγαινε το σάλιο μου…» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα μας. Το 2014 βρέθηκε πολύ κοντά στην επιστροφή στην τηλεόραση κρατώντας έναν βασικό ρόλο στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά, αφού δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της παραγωγής στο θέμα της αμοιβής του. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μάλιστα, απέχει ηθελημένα από τα καλλιτεχνικά και γι’ αυτό αρνείται πολλές προτάσεις.