Τρίτη, Ιουλίου 2

«Αλλοδαποί Ρομά»: «Τα μαζεύει» ο Ψαριανός -Εξηγήσεις προς την aftodioikisi.gr (έγγραφο)

«Τα μαζεύει» για τους «αλλοδαπούς Ρομά» ο Γρηγόρης Ψαριανός, με απάντηση του στην aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαριανός στις 21 Μαΐου 2019, στη σελίδα του στο «facebook» (https://www.facebook.com/people/Grigoris-Psarianos/100009495772923)  ανάρτησε δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, για τους «αλλοδαπούς Ρομά», αντίστοιχο με πολλές άλλες
ιστοσελίδες (σ.σ. ενδεικτικά: ethnos.gr, iefimerida.gr, protothema.gr, news.gr, alfavita.gr κλπ) για το οποίο ισχυρίστηκε επί λέξει τα ακόλουθα: «Η Αλητεία δεν έχει τέλος. Η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, η κατασυκοφάντηση κι η προβοκάτσια σ’ όλο τους το μεγαλείο. Καμία κουβέντα δεν ειπώθηκε για τους Ρομά, για Έλληνες πολίτες. Σε Αλλοδαπούς Αγορασμένους «χειροκροτητές», μετακινούμενους οπαδούς και ελληνοποιημένους ψηφοφόρους έχουμε αναφερθεί. Μ ό ν ο. Τα τρολ, το Α2 κι η αληταρία της Κουμουνδούρου, τα γκεμπελάκια, σε πλήρη δράση βγάζουν αφρούς! Καταλαβαίνετε π ο ύ έχουμε μπλέξει, έτσι;”

Mετά από αυτό η aftodioikisi.gr αναγκάστηκε να αποστείλει εξώδικο στον κ. Ψαριανό που ως δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι προσβλητική, ιδιαίτερα για μία ενημερωτική ιστοσελίδα όπως η aftodioikisi.gr, η οποία ασκεί επί 11 και πλέον συναπτά έτη αντικειμενική δημοσιογραφία. Αντικειμενική δημοσιογραφία η οποία έχει βραβευθεί με Τιμητική Διάκριση από το «Ίδρυμα Μπότση».
Στο εξώδικο της aftodioikisi.gr στο οποίο ζητούνταν από τον κ. Ψαριανό να ανασκευάσει τα όσα είχε ισχυριστεί αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι προαναφερόμενοι ισχυρισμοί σας είναι καθ’ ολοκληρίαν συκοφαντικοί και εξυβριστικοί, ενώ προέβητε στην προβολή τους εν γνώσει της αναλήθειας τους και της βλαπτικότητάς τους για την τιμή και την υπόληψή μας, πλην όμως παρά ταύτα προέβητε στην προβολή τους με υπερχειλή σκοπό να πλήξετε την τιμή και την υπόληψή μας και να εξυπηρετήσετε ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητές σας.
Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο σχολιασμός, που κάνατε σε φωτογραφίες από την παρουσία Ρομά πολιτών στην ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Λαμία, προ – δημοσιεύθηκε σε πολλές ιστοσελίδες, εσείς επιλέξατε  εν τούτοις να αναρτήσετε στη δημόσια σελίδα σας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοστελίδα μας www. Aftodioikisi.gr , προβαίνοντας σε βαρύτατους συκοφαντικούς, καταφρονητικούς και μειωτικούς ισχυρισμούς για την προσωπικότητά μας ως ανθρώπων, επαγγελματιών και δημοσιογράφων, όπως «Η Αλητεία δεν έχει τέλος. ..Τα τρολ, το Α2 κι η αληταρία της Κουμουνδούρου, τα γκεμπελάκια, σε πλήρη δράση βγάζουν αφρούς! Καταλαβαίνετε π ο ύ έχουμε μπλέξει, έτσι;»
Με τους εν λόγους ισχυρισμούς μας, μας χαρακτηρίσατε ως ….αλήτες  και «τρολ» που υποκινούμαστε από μυστικές υπηρεσίες (ο χαρακτηρισμός «Α2») και από πολιτικά κόμματα – ο χαρακτηρισμός «αληταρία της Κουμουνδούρου» όπου εδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ- ως «γκεμπελάκια,» σε πλήρη δράση που βγάζουν αφρούς.
Οι ως άνω καταφρονητικοί και μειωτικοί ισχυρισμοί σας προβλήθηκαν με σκοπό την τρώση της τιμής και της υπόληψής μας και την απαξίωση μας ως ενεργών πολιτών, επαγγελματιών δημοσιογράφων που σεβόμαστε και τηρούμε τη δημοσιογραφική δεοντολογία καθ΄ όλη την δραστηριότητά μας.
Ειδικότερα, με τους ως άνω ισχυρισμούς σας, εμφανίζετε την ιστοσελίδα μας και εμάς που έχουμε την ιδιοκτησία της και τη δημοσιογραφική ευθύνη της, να βρισκόμαστε σε διατεταγμένη αποστολή υποκινούμενη από Α2 και την αληταρία της Κουμουνδούρου, που έχουμε ως στόχο να διαστρεβλώνουμε, να παραπληροφορούμε τους αναγνώστες ως «γκεμπελάκια» που έχουμε μπλέξει όσους μας διαβάζουν σε ύποπτους και καταχθόνιους σκοπούς.
Ως δημοσιογράφος και ως βουλευτής, γνωρίζατε πλήρως την αναλήθεια των ισχυρισμών σας που χρησιμοποιήσατε όταν αναρτήσατε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα μας, το οποίο τόσο από τον τίτλο όσο και από το περιεχόμενο δεν περιείχε ουδένα αναληθή ισχυρισμό για εσάς ούτε σας έπληξε στην προσωπικότητά σας, καθώς περιέγραφε τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν παραθέτοντας χωρίς κανένα σχολιασμό τα όσα γράψατε σχολιάζοντας τα tweets σας.
Παρ’ όλα αυτά, δολίως προβήκατε στη διαστρέβλωση της αλήθειας, με αποκλειστικό σκοπό να προσβάλλετε την τιμή και την υπόληψή μας ως επαγγελματιών δημοσιογράφων και ενεργών πολιτών και να πλήξετε το κύρος και τη φήμη της ιστοσελίδας μας στους χιλιάδες που παρακολουθούν τη σελίδα σας στο Facebook, ως δημοσίου προσώπου, βουλευτή εν ενεργεία και δημοσιογράφου».
Η απάντηση με την οποία «τα μαζεύει»
Στην απάντηση του προς την ιστοσελίδα ο κ. Ψαριανός ισχυρίζεται ότι… τυχαία ανάρτησε το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, προσθέτοντας ότι οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν εμάς αλλά κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά το απόσπασμα της απάντησης Ψαριανού με την οποία «μαζεύει» τα όσα είχε γράψει στην αρχική του ανάρτηση, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς συγνώμη από την aftodioikisi.gr είναι η εξής:


Η aftodioikisi.gr δέχεται ακόμη κι αυτή την… μισή συγνώμη του κ. Ψαριανού καθώς δεν έχει κάτι προσωπικό με τον συγκεκριμένο βουλευτή, όπως και με κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο απ’ όποιο κόμμα του Συνταγματικού τόξου κι αν προέρχεται. Οι δημοσιογράφοι της, όμως, που, δεν έχουν και πολύ χρόνο για να ασχολούνται με τα έπεα πτερόεντα των κοινωνικών δικτύων που κάνουν κάποιους πλούσιους και διάσημους, καθώς εργάζονται νυχθημερόν για να παράξουν αυτό το αποτέλεσμα για το οποίο η ιστοσελίδα επιβραβεύεται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες, δεν πρόκειται να ανεχθούν να παίζει κανείς έστω και… τυχαία, με την δουλειά τους.-
aftodioikisi.gr