Κυβέρνηση με ταχύτητα ιδιωτικού τομέα

Ο Μητσοτάκης τις πρώτες ημέρες τις διακυβέρνησής του πρέπει να δείξει πως έχει ταχύτατα αντανακλαστικάΣτην πολιτική όλα κρίνονται από το έργο και την αποτελεσματικότητά της κυβέρνησης. Παράγεις έργο; Φέρνεις αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να δώσεις λύσεις στα προβλήματα; Την ώρα της κάλπης θα σε μαυρίσουν οι πολίτες. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε
με υποσχέσεις και αισιοδοξία. Έτσι συμβαίνει πάντα με όλες τις κυβερνήσεις. Το θέμα είναι τι θα κάνει μετά. Όταν θα έχει επιστρέψει η ρουτίνα της καθημερινότητας και όταν τα προβλήματα θα συσσωρεύονται παντού. Εκεί θα κριθούν όλα. Από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα πρωθυπουργού και υπουργών.
Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Οι πρώτες εντυπώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θετικές. Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει την εντύπωση πως είχε έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης. Δίνει την εντύπωση πως κινείται ταχύτατα και είχε κάνει ασκήσεις ετοιμότητας γι αυτό. Σε αντίθεση με τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του που για να πάρει αποφάσεις έπρεπε να περάσουν εβδομάδες ίσως και μήνες, ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει πως λειτουργεί σε συνθήκες management ιδιωτικού τομέα.
Αυτό θα είναι το «κλειδί» της νέας διακυβέρνησης. Εάν για πρώτη φορά αποδειχθεί ότι μια κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει με την ταχύτητα και την παρεμβατικότητα που κινείται μια υγιής εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, τότε θα πετύχει. Εάν αρχίσει να κινείται με την αργοπορία του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.
Μια λύση έχει στα χέρια του Κ. Μητσοτάκης. Ταχύτητα στις αποφάσεις όπως στην ιδιωτική πρωτοβουλία…/fimotro.gr