ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΙΟΣΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ! ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Η ΜΕΡΚΕΛ: «ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ…» ΨΕΛΛΙΖΕ ΕΝΩ ΕΤΡΕΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ – «ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ» ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; (ΒΙΝΤΕΟ)

4.bild_
Στη διάρκεια της νέας κρίσης που έπαθε  η Άνγκελα Μέρκελ , όταν άρχισε και πάλι να τρέμει ανεξέλεγκτα κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού στο Βερολίνο ο φακός τη συνέλαβε να ψελλίζει κάτι ανεπαίσθητα. Τι ήταν όμως αυτό;
Διαβάστε στο σημερινο ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναλυτικό ρεπορτάζ για την υγεία της Ανγκελα  Μέρκελ:
1.indd
Ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός “Antenne Bayern” επιστράτευσε την ειδικό στη χειλανάγνωση Τζούντιθ Χάρπερ για να βρει τι έλεγε η καγκελάριος την ώρα του τρέμουλου. Κι όπως απεφάνθη, η Μέρκελ έλεγε «θα τα καταφέρω» προσπαθώντας προφανώς να δώσει θάρρος στον εαυτό της και να αντέξει τη νέα δοκιμασία, τρίτη σε διάστημα λίγων εβδομάδων.
Η νέα κρίση της Μέρκελ αναζωπύρωσε στα γερμανικά ΜΜΕ την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Γερμανούς η Μέρκελ τόνισε ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία της κι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας του πρώτου περιστατικού με τρέμουλο που είχε στα μέσα Ιουνίου, όταν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στο Βερολίνο.

«Προφανώς (η φάση αυτή) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά υπάρχει πρόοδος», είπε. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ζήσω για λίγο καιρό με αυτό. Πιστεύω ότι θα φύγει κάποια μέρα όπως ήρθε ξαφνικά».
Τι προκαλεί το ανεξέλεγκτο τρέμουλο

Αν και η Μέρκελ επιμένει στο ψυχολογικό υπόβαθρο του τρέμουλου, γερμανικά ΜΜΕ έσπευσαν να αναλύσουν τους λόγους που μπορούν να το προκαλέσουν.
Η αφυδάτωση -σ’ αυτήν είχε αποδοθεί το πρώτο περιστατικό του τρέμουλου της Μέρκελ στις 18 Ιουνίου- είναι μια πιθανή αιτία, αφού το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από σχεδόν 70% νερό και ο εγκέφαλος από 90%. Το νερό τροφοδοτεί τα κύτταρά μας με θρεπτικά στοιχεία και οξυγόνο, ενώ ξεπλένει όλα όσα πρέπει να απορρίψει ο οργανισμός μέσω των νεφρών. Όταν κάποιος δεν πίνει αρκετό νερό, εμφανίζει υπερίδρωση ή χάνει υγρά από διάρροια και εμετό, τότε διαταρράσσεται η ισορροπία των υγρών στον οργανισμό, το αίμα πυκνώνει και το σώμα μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού εμφανίζοντας κράμπες ή τρόμο. Η υπογλυκαιμία μπορεί επίσης να είναι μια αιτία, όπως και άλλες. Όταν π.χ. καταπονούμε το σώμα μας, νιώθουμε πόνο, εξάντληση ή πίνουμε πολλούς καφέδες -κάτι που είχε επισημάνει και η ίδια η Μέρκελ ως μία από τις αιτίες – μπορεί να βιώσουμε βίαιος σπασμούς, φαινόμενο που αποκαλείται φυσιολογικός τρόμος. Όταν το σώμα μας είναι κρύο, οι μύες αρχίζουν να τινάζονται για να αυξηθεί η θερμοκρασία του και να αποτρέψουν μια υποθερμία. Γι’ αυτό τρέμουμε μόλις πέσει η θερμοκρασία μας κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Πιθανή ένδειξη σοβαρής ασθένειας

Όπως σημειώνει η DW το τρέμουλο μπορεί να σχετίζεται και με ασθένειες. Συχνά αποτελεί σύμπτωμα επιληψίας -κάτι, όμως που έχουν αποκλείσει ειδικοί στην περίπτωση της Μέρκελ- ή να οφείλεται σε προβλήματα του κυκλοφορικού, βλάβες στον εγκέφαλο ή την εγκεφαλική μεμβράνη. Οι επιληπτικές κρίσεις εμφανίζονται«απρόκλητα» και εν μέρει μπορεί να οφείλονται σε εγκεφαλικά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια ή όγκους. Οι μη-επιληπτικές κρίσεις τρόμου μπορεί να συμβούν ως απόρροια μόλυνσης, πυρετού ή αντίδρασης σε κάποιο φάρμακο.
Σε τελική ανάλυση, πάντως μόνον ειδικές εξετάσεις, όπως μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες και ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα θα μπορούσαν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι συμβαίνει με τη Μέρκελ. Οι διαγνώσεις εξ’ αποστάσεως, σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σπάνια παρέχουν απαντήσεις.


makeleio.gr