Τετάρτη, Ιουλίου 24

Βακάκης-Ζαχαριάς: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Βακάκης-Ζαχαριάς: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Το χθεσινό δυστύχημα με θύμα τον νεαρό υιό του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών «Ζαχαριάς», ξύπνησε τραγικές μνήμες από το τροχαίο που στέρησε πρόωρα τη ζωή του γιου ενός άλλου επιτυχημένου επιχειρηματία στον χώρο, του ιδιοκτήτη της αλυσίδας Jumbo Απόστολου Βακάκη, Γιώργο.

Η «κατάρα των παιχνιδάδων» όπως λέγεται, ξεκίνησε προ 2,5 ετών. Την 26η Φεβρουαρίου του 2017 μία Porsche διέσχιζε με μεγάλη ταχύτητα την Εθνική Οδό.
Οδηγός ήταν ο «βενιαμίν» της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, Γιώργος. Ο Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο. Το όχημα συγκρούστηκε σφόδρα με σταθμευμένο αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας. Σε αυτό επέβαινε η οικογένεια Πατμάνογλου από την Πτολεμαΐδα. Ο 41χρονος οδηγός Υπάτιος Πατμάνογλου είχε σταματήσει στο parking που υπάρχει στο σημείο. Κατέβηκε για να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.
Το κακό δεν άργησε να συμβεί…
Η σύγκρουση απέβη μοιραία για τον Γιώργο Βακάκη, τον συνεπιβάτη του Ανδρέα Γεωργακόπουλο, τη 33χρονη Αποστολία Πατμάνογλου και τον 3χρονο γιο της.


Δυόμισι χρόνια αργότερα η ίδια «κατάρα» χτύπησε την πόρτα της οικογένειας Ζαχαριά.
Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019,  στη λεωφόρο Τραπεζούντος 63, στον Άγιο Στέφανο σημειώθηκε ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο.

Όχημα, που οδηγούσε o 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς, γιος του γνωστού ιδιοκτήτη αλυσίδας παιχνιδιών, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός, ο οποίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με κύκλους της Τροχαίας, ο νεαρός, ο οποίος επέβαινε μόνος του στο όχημα μάρκας Volkswagen, επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, που οδηγούσε μια γυναίκα.

Η οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να στρίψει και ο 23χρονος, για να την αποφύγει, έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προσκρούσει στην κολώνα βρίσκοντας  τραγικό θάνατο.
Πριν από πέντε χρόνια, τον Αύγουστο του 2014, ο 18χρονος τότε Αλεξανδρος, συνεπιβάτης της κόκκινης Ferrari που οδηγούσε ο πατέρας του, είχε τραυματιστεί, όταν ο οδηγός, για άγνωστο λόγο, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη, έχασε τον έλεγχο του super car και καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Το χθεσινό τροχαίο έμελλε να είναι μοιραίο για τον νεαρό Αλέξανδρο…
Όπως ακριβώς συνέβη και με τον νεαρό Γιώργο στην Εθνική Οδό.
Δύο νέοι άνθρωποι με πολλά κοινά στοιχεία, καθώς ήταν γόνοι επιτυχημένων επιχειρηματιών έμελλε να έχουν και μια κοινή τραγική μοίρα...
zougla.gr