Τετάρτη, Ιουλίου 31

Με τι αντάλλαξε το Μακεδονικό ο κ. Μητσοτάκης;



Γράφει ο Άκης Γαβριηλίδης

Μόλις πριν από τρεις μήνες, ο νυν πρωθυπουργός έδινε συνέντευξη στο Open Tv. Εκεί, όταν η δημοσιογράφος (Έλλη Στάη) τον ρώτησε αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις», απάντησε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό» και προσέθεσε ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Την βεβαιότητα αυτήν εξάλλου είχε εκφράσει την περίοδο εκείνη και με άλλες ευκαιρίες, τόσο ο ίδιος όσο και πολλά στελέχη του κόμματός του.
Πριν περάσουν λίγες μέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, πολλοί μέχρι πρόσφατα ανυποχώρητοι Μακεδονομάχοι υπουργοί, όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσαν σαφώς ότι αποδέχονται τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι «αν αυτή εφαρμοστεί, θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον», όσο για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, είναι σαφές ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία, μέσω δε διαφόρων παρατρεχάμενων και image makers, περνά το μήνυμα ότι «ποτέ δεν είχε πει κάτι διαφορετικό» και προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας όλους αυτούς τους μήνες.
Εφόσον λοιπόν ο Τσίπρας, που στο κάτω κάτω ήταν ούτως ή άλλως «εθνομηδενιστής», παρόλα αυτά ζήτησε και επέτυχε κάποια ανταλλάγματα για να «πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας», και εφόσον «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται», νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να πληροφορηθεί τι είδους συναλλαγή έκανε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και πόσο ακριβά πούλησε εκείνος τη δική του συναίνεση στην «παραχώρηση του ονόματος». Εάν βέβαια έκανε κάποια συναλλαγή και δεν ενήργησε απλώς όπως η Πόντια εργάτρια του σεξ στο σχετικό ανέκδοτο.
Πηγή: nomadicuniversality.com, μέσω tvxs