Τετάρτη, Ιουλίου 31

Ο εύκολος και γρήγορος δρόμος για να φτιάξεις πλάτη δυνατή σαν μπετό.

Ο εύκολος και γρήγορος δρόμος για να φτιάξεις πλάτη δυνατή σαν μπετόν - FITNESS TIPS
 Με αυτές τις 5 απλές ασκήσεις θα δεις την πίσω όψη του κορμού σου να «στρώνει» για τα καλά.
Οι περισσότεροι άντρες που βρίσκονται στο γυμναστήριο έχουν την τάση να προπονούν με πείσμα και αφοσίωση ό,τι μπορούν να δουν τα μάτια τους φάτσα-κάρτα στον απέναντι καθρέφτη: στήθος, ώμους, κοιλιά, τετρακέφαλους. Ό,τι δεν μπορούν να δουν βρίσκεται πάντα σε δεύτερη
μοίρα. Όμως, η ενδυνάμωση του πίσω μέρος του κορμού θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα αφού είναι το κλειδί για ασφαλέστερες προπονήσεις σε όλο το σώμα, συν κάτι ακόμη πιο σημαντικό: αποφυγή πόνων στη σπονδυλική στήλη και άψογη στάση σώματος. Η αλήθεια είναι πως η σπονδυλική στήλη καταπονείται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, είτε κάνεις χειρονακτική εργασία, είτε υποχρεώνεσαι να βρίσκεσαι καθισμένος για ώρες σε μια καρέκλα γραφείου.

Οι παρακάτω 5 απλές ασκήσεις, αν δουλευτούν σωστά και συστηματικά θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη, το σώμα σου ανθεκτικότερο ακόμη και σε σκληρότερες προπονήσεις και την πίσω όψη του κορμού σου περισσότερο αθλητική.

Αιωρήσεις με kettlebell



Συμβουλή: Φρόντισε το kettlebell να μην ξεπερνά το ύψος του κεφαλιού και επίσης, να μην καμπουριάζεις όταν λυγίζεις τον κορμό.

Ξαπλωτή κωπηλατική με αλτήρες στον επικλινή



Συμβουλή: Οι αγκώνες δείχνουν προς τα έξω, φτάνοντας τους αλτήρες μέχρι το ύψος του στήθους.

Επικλινής κωπηλατική με ιμάντες TRX



Συμβουλή: Εκτέλεσε την κίνηση με τα πόδια ευθεία και τη σπονδυλική στήλη μονίμως ίσια. Όλη η πίεση να δημιουργείται στον πυρήνα.

Έλξεις τροχαλίας από θέση ημικαθίσματος



Συμβουλή: Η έλξη του καλωδίου εφαρμόζεται αποκλειστικά από ώμους και χέρια. Η σπονδυλική στήλη διαρκώς ίσια.

Καθιστή κωπηλατική στην τροχαλία



Συμβουλή: Ο κορμός σταθερός (με στήριξη στους γλουτούς και τους μηρούς) χωρίς να γέρνει εμπρός ή πίσω. Η πίεση πέφτει στις ωμοπλάτες και το στήθος, αφήνοντας τα χέρια να εκτελούν μηχανικά την κίνηση.

https://gr.askmen.com/fitness-tips