Δευτέρα, Ιουλίου 29

Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ στην Καλιφόρνια

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΟ GILROY GARLIC FESTIVAL - ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ 11 ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ
Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ στην Καλιφόρνια
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστου σε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τριήμερη έκθεση τροφίμων στην Πολιτεία Καλιφόρνια χθες Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Mάρτυρες λένε πως είδαν πολλά  άτομα να βρίσκονται αναίσθητα στο έδαφος. Ένας μάρτυρας μάλιστα στο NBC είπε πως αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του και όταν γύρισε και είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος, άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο ένοπλος έχει συλληφθεί ή διαφύγει, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν υπάρχουν και πόσα είναι τα θύματα.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, φαίνεται κόσμος να τρέχει πανικοβλημένος.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ. Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.
Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά  ετήσια φεστιβάλ φαγητού με σκόρδο των ΗΠΑ , στο οποίο συμμετείχαν 80.000 άνθρωποι το περασμένο έτος, βρισκόταν στην τρίτη και τελευταία μέρα όταν συνέβη το περιστατικό.

Τα πληρώματα ασθενοφόρων έκαναν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες αλλά άλλες ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν περισσότερους.





.zougla.gr/