Σάββατο, Ιουλίου 6

Και όμως…: Μπορεί και να υπάρχουν οι «Επιστολές του Ιησού»! - Τι αναφέρει το εκκλησιαστικό βιβλίο «Μήναιον»

Αν για κάποιο λόγο ο ιστορικός του μέλλοντος θα θυμάται τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 αυτός ο λόγος είναι σίγουρα οι περίφημες πλέον «Επιστολές του Ιησού.»

Το θέμα των «Επιστολών του Χριστού έχει αναχθεί σε ένα από τα κύρια, αν όχι το κυριότερο, σημείο της πολιτικής αντιπαράθεσης των εθνικών εκλογών, ελλείψει πολιτικού ενδιαφέροντος, εν μέσω του θέρους!Βασική αιτία η προσπάθεια της ΝΔ (που σήμερα ελέγχει και την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ) να μειώσει το ποσοστό που έλαβε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου
προκειμένου να την πιέσει εκλογικά κάτω από το επίπεδο του 3% και να κερδίσει τέσσερις έως πέντε έδρες από τις εννέα έως δέκα που θα έπαιρνε η Ελληνική Λύση.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνέντευξή του τόνισε ότι «οι επιστολές υπάρχουν. Το αν είναι πλαστές ή όχι είναι άλλο θέμα» αποδίδοντας τις επιθέσεις που δέχεται σε συνέργεια τριών συγκεκριμένων Μητροπολιτών με τη ΝΔ και την αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να τον συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν την εκλογική προσπάθειά του.

Πιο συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος είπε για το θέμα που έχει προκύψει:

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος και για να είμαι ακριβής της Νέας Δημοκρατίας και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ σε βάρος μου.

Μάλιστα στην ιστορία ενέπλεξαν και τρεις μητροπολίτες οι δύο εκ των οποίων είναι προνομιακοί συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Σαμαρά, ενώ ο ένας εξ αυτών μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τον Αμερικανό πρέσβη κύριο Πάιατ.

Χρησιμοποίησαν τις συγκεκριμένες επιστολές από μία παρουσίαση βιβλίου που είχε γίνει το 2013 και που δεν έγραψα εγώ για να με χτυπήσουν έξι χρόνια αργότερα και μάλιστα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αφού πρώτα επιτέθηκε εναντίον μου, λίγο αργότερα φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε την ύπαρξη των χειρογράφων, τα οποία χαρακτήρισε ως πλαστά.

Χαίρομαι που η απάντηση ήρθε από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Διονυσίου Πέτρο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι επιστολές βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο της μονής. Αυτό που είχα πει και εγώ δηλαδή ως ιστορικός.

Δεν είμαι θεολόγος και η πλαστότητα ή μη μένει να εξακριβωθεί από ειδικούς πράγμα που είναι γνωστό.

Η σκοπιμότητα της επίθεσης από τη Νέα Δημοκρατία και από τους δύο Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ που είναι και οι βασικοί διεκδικητές για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, μόνο τυχαία δε μπορεί να είναι σε βάρος μου και μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την αποστροφή του προς το πρόσωπο μου.

Ρώτησα δημόσια τους Μητροπολίτες αυτούς, Γιατί αυτή η επίθεση σε εμένα;

Δεν έκρυψα ότι εκτιμώ το παλαιό ημερολόγιο που τηρεί το Άγιον Όρος.

Ποτέ όμως δεν επισκέφθηκα Ρωσικό Μοναστήρι.

Επισκέφθηκα το Σερβικό Μοναστήρι, επισκέπτομαι σκήτες και κελιά, συνομιλώ και σέβομαι τους απλούς μοναχούς και παπάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμική εκκλησία που θέλει μητροπολίτες εξαρτώμενους από πολιτικά παιχνίδια και όχι μόνο. Αυτή είναι η απάντησή μου.

Μάλιστα προς τιμήν τους αρκετοί σεβάσμιοι μητροπολίτες αρνήθηκαν πεισματικά να μπουν σε πολιτική προβοκάτσια σε βάρος μου, σεβόμενοι τα άμφια που φορούν και την αποστολή τους που είναι να ποιμαίνουν και όχι να εμπλέκονται σε πολιτικά σχόλια και στην εκλογική διαδικασία λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Θα περίμενα οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη, γιατί ξέρουν πως λέω την αλήθεια που είναι μία και τη λέω ξεκάθαρα.

Οι επιστολές υπάρχουν. Το αν είναι πλαστές ή όχι είναι άλλο θέμα. Μίλησα ως ιστορικός και όχι ως θεολόγος, επομένως όλη η λάσπη σε βάρος μου έπεσε στο κενό».

Δεν γνωρίζουμε εάν όντως έχει τις επιστολές Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Διονυσίου Πέτρος, και πολύ περισσότερο εάν αυτές είναι γνήσιες όπως το ίδιο αναφέρει και ο .Βελοπουλος.

Αυτό που μπορούμε να πούμε από μια έρευνα είναι ότι όντως υπάρχει αναφορά στις Γραφές για επιστολές του Χριστού και πιο συγκεκριμένα στο Μήναιον, το εκκλησιαστικό βιβλίο το οποίο περιέχει τις Ακολουθίες των σταθερών εορτών, στο μήνα Αύγουστο, όπου υπάρχει ρητή αναφορά σε επιστολή που έστειλε μέσω του μαθητού του Ανανία ο Χριστός, ως απάντηση σε επιστολή του Αύγαρου, του βασιλιά της Οσροηνής, περιοχής της Άνω Μεσοποταμίας.

Τα Μηναία γενικότερα περιέχουν τις Ακολουθίες των Αγίων κάθε ημέρας, τους βίους τους, καθώς και το Τυπικό των κυριοτέρων Εορτών

Το εάν η χειρόγραφη επιστολή που υπάρχει στη Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους είναι αυθεντική είναι κάτι που θα το κρίνει η επιστήμη και οι θεολόγοι. Όμως η ύπαρξη των επιστολών αυτών είναι αποδεκτή από την επίσημη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένα ο επίσκοπος Ευσέβιος της Καισαρείας, πατέρας της Χριστιανικής ιστορίας, αναφέρει στο έργο του "ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Βιβλίο Α, κεφάλαιο ΙΓ" την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του τοπάρχη της Έδεσσας, Αύγαρου και του Ιησού.









.ksipnistere.com